• DOLAR 32.218
  • EURO 34.75
  • ALTIN 2447.183
  • ...
HÜDA PAR`dan şehit, tutuklu ve yetim ailelerine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, Başkan Yardımcısı Nihat Yetkin, İlçe Başkanları ve beraberindeki partili heyet, Gaziantep`te İslami hizmetlerinden dolayı cezaevine giren 28 Şubat mağdurları ile PKK tarafından katledilen Müslümanların ailelerini ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.

Ramazan Bayramı ziyaretleri kapsamında bir dizi temaslarda bulunan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, ziyaret sırasında katledilen, tutukluların ve yetimlerin çocuklarıyla da yakından ilgilenerek bayram harçlığı verdi.

Tutuklu ve şehit yakınlarını ziyaret eden İl Başkanı Erat, İslam coğrafyasında yaşanan zulümlerden dolayı bayramı buruk geçirdiklerini, tüm üzüntü ve burukluğa rağmen Ramazan Bayram`ının tüm İslam âlemine, insanlığa ve Gaziantep halkına hayırlara vesile olmasını diledi.

İlk olarak 28 Şubat döneminde Cami`de Kur`an-ı Kerim dersi verdiği için cezaevinde bulunan Müslüm Yıldız`ın ailesini ziyaret eden Erat ve beraberindeki heyet, daha sonra sırasıyla, 21 Ocak 1992 yılında PKK tarafından Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit edilen 70 yaşındaki Mehmet Salih Kavak`ın (Şehid Kerbelaî) ailesini, 20 Şubat 1993 tarihinde Mersin ilinde sabah namazı sonrası iş yerini açtığı esnada kurulan hain pusu sonucu şehit edilen Süleyman Akyüz`ün ailesini, Lise son sınıf öğrencisi olan ve 1996 yılında İslami şahsiyetinden dolayı mukaddesata dil uzatanlara karşı çıktığı için okul çıkışı hain bir saldırı sonucu Şehit edilen Mustafa Çoban`ın ailesini ve uğradığı bir silahlı saldırı sonucu katledilen Mehmet Türkmen`in ailesini ziyaret etti.

Yaptığı ziyaretler esnasında bir açıklama yapan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, Ramazan Bayramı dolayısıyla her bayramda olduğu gibi bu bayramda da şehit, tutuklu ve yetimlerin ailelerini ziyaret ettiklerini söyledi.

Erat, “Tüm İslam beldelerinde özellikle Mısır gibi ve diğer İslam beldelerinde maalesef binlerce Yusufi kardeşimiz var. İslam davası ve Kur`an dersinden dolayı. Müslüm Yıldız kardeşimizde bunlardan bir tanesidir. Kendisi camide Kur`an dersi verdiği için maalesef yıllarca mahkum edilmiştir. Şuan hala cezaevinde bulunmaktadır. Bu gün bayram bu münasebetle bizde ailesini ziyarete geldik. Rabbim bir an evvel mazlum Yusufileri kendi ailelerine kavuştursun. Onları bu zulümden kurtarsın.”dedi (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir