• DOLAR 32.554
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2438.68
  • ...
Yapıcıoğlu`ndan şehit ve tutuklu ailelerine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, İl Başkanı Mehmet Emin Doğru ve beraberindeki partili heyet, Batman`da İslami hizmetlerinden dolayı cezaevine atılan ve JİTEM ile PKK tarafından katledilen Müslümanların ailelerini ziyaret ederek, bayramlarını kutladı. 

Tutuklu ve şehit yakınlarını ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, ziyaret sırasında ayrıca, katledilen ve tutukluların çocuklarıyla da yakından ilgilenerek bayram harçlığı verdi.

“Bölgenin İslamsızlaşmaması bu uğurda bedel ödeyen insanların sayesindedir”

Yaptığı ziyaretler hakkında değerlendirmelerde bulunan Yapıcıoğlu, bayramı Batman`da geçirdiğini belirterek, “Bayramın ikinci günü itibariyle Allah`u Teâlâ`nın dini için uğraşmış, bu uğruda bedeller vermiş, sıkıntılar çekmiş olan kardeşlerimizi ve bu uğurda canını vermiş Müslümanların geride bıraktıkları ailelerini ziyaret ettik. Birkaç bayramdır bunu yapıyoruz. Onların o hatırasını ve onların ödedikleri o bedellere eğer saygı duymazsak, biz aslında kendi kendimizi inkâr etmiş olacağız. Eğer bugün halen daha bölgenin İslamsızlaştırılması çalışmaları, emperyalizmin büyük projesinin tutmamış olmasından bahsedebiliyorsak, bu uğruda ciddi bedeller ödemeyi göze alan insanlarımızın varlığına borçluyuz. Destansı bir mücadele verildi, bu uğurda çok ciddi bedeller ödendi. Emperyalizmin bölgeyi tamamen İslamsızlaştırılma, İslam`ı buradan kovma amaçları hâkim kaldı. İnşallah bunu kıyamete kadar da başaramayacaklar.” dedi.

“Resulullah`ın İslam`ı yaydığı şehirde bombanın patlaması ayrı bir anlam taşıyor”

Son zamanlarda dünyanın birçok ülkesinde sıkça yaşanan bombalı saldırılarla ilgili de açıklamada bulunan Yapıcıoğlu, şunları söyledi: “Maalesef son dönemde ciddi anlamda bombalı saldırılar arttı. Bayramdan birkaç gün önce İstanbul Atatürk Havalimanı`nda, yine Bağdat`ta çok ciddi 200`ün üzerinde insanın hayatını kaybettiği bir saldırı ve Suudi Arabistan`ın birkaç farklı şehrinde saldılar yapıldı. Bunların özellikle Medine`de olanı belki bir ilkti. Daha önce çok yerde bombalar patlamıştı ama Resulullah`ın (sav) İslam devletini kurduğu, hicret edip oradan bütün dünyaya İslam`ı yaymaya çalıştığı şehirde böyle bir bombanın patlaması elbette ayrı bir anlam taşır. Medine şehrinde böyle bir şeye kalkışılıyorsa, bütün dünya Müslümanlarının bunun üzerinde ciddi bir şekilde kafa yormaları gerekir.”

“Dileğimiz, dünyanın hiçbir yerinde eylemler olmamasıdır”

Herhangi bir yerde de bombanın patlamasının kötü olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, “Kime yönelik olduğu bilinmeden, kimlerin hedef olacağı, hedef olarak orada hayatını kaybedecek kişinin yaşının, cinsiyetinin, milliyetinin, hatta inancının önceden kestirilemeyeceği nitelikteki bu tip eylemler, asla tasvip edilemeyecek eylemlerdir. Ama öyle yerler ve zamanlar vardır ki, bunlar vahameti daha da artırır. Bayram arefesinde ve Medine gibi bir yerde böyle bir patlamanın olması elbette olayın çok vahim olduğunu ve bütün Müslümanların bunun üzerinde ciddi şekilde kafa yorması gerektiğini bizlere bir kez daha göstermiştir. Umarın ve dilerim, bir daha bu tür şeyler olmaz. Dünyanın herhangi bir yerinde bu nitelikte eylemler olmaz ama özellikle İslam`ın kutsallarının bulunduğu şehirlerde bunun asla olmaması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Yaptıkları ziyaretlerin ardından Yapıcıoğlu ve beraberindeki partililer, halkla bayramlaşma programlarına devam etti. (M.Fatih Akgül-İLKHA) 

 
































 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir