• DOLAR 32.451
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2440.144
  • ...
`Sevgi Der Saldırısını Nefretle Lanetliyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Dün akşam saatlerinde Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Sevgi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği(Sevgi-Der) binasına yapılan bombalı saldırıya tepkiler artarak devam ediyor. Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden olan Batman Mustazaf Der Genel Başkanı Abdurrahman Cens yazılı basın açıklaması yaparak saldırıyı lanetledi.

 

Halkımız Saldırıyı Duyacak ve Bu Saldırıyı Yapan "Kof Zihniyeti" Lanetliyecektir
Cens, 11 Ocak Salı akşamı, saat 20.30 civarında, kendileriyle aynı platform üyesi olduğumuz Sevgi-Der Genel Merkez Binasına iki adet parça tesirli bomba atıldığını belirterek "Allah-u Teâlâ`nın hıfzı ve yardımı sayesinde o anda dernek binasında kimsenin olmayışı büyük bir faciayı engellemiştir. Tek tesellimiz can kaybının olmayışıdır, bu nedenle Allah-u Teâlâ`ya hamd ederiz" dedi.

 

Kurulduğu günden beri maddi-manevi her yönden halkımıza destek olan, her zaman halkımızın yanı başında olan, kültürel ve sosyal programlarıyla çocuklarımıza ve gençlerimize maneviyat aşılayan Sevgi-Der`in Batman`ın güzide bir kurumu olduğunu söyleyen Cens, "Bu kuruma yapılan saldırı aslında halkımıza yapılmıştır. Halkımız bu menfur saldırıyı elbette duyacak ve saldırıyı yaptıran kof zihniyeti lanetleyecektir" dedi.

 

Sevgi-Der yönetim kuruluna, üye ve gönüllülerine geçmiş olsun dileyen Cens, "Bu nefret uyandıran saldırıyı lanetliyoruz. Bu saldırıyı yapanların ve yaptıranların elleri kurusun. Bu mel`un tezgâhla fitne çıkarmak isteyenlerin hesapları aleyhlerine dönsün" ifadelerini kullandı.

 

Sağduyu Sahibi Herkesi İnisiyatif Almaya Çağırıyoruz
Açıklamasının devamında Cens, "Bizler, mütedeyyin Müslümanlar olarak hiç bir zaman çatışma ve gerginlik taraftarı olmadık. Geçmişte yaşanan çatışma ortamın bir daha yaşanmaması için, huzur ve sükûnetin bozulmadan sürmesi için, Peygamber Sevdalıları Platformunun çatısı altındaki sivil toplum kuruluşları olarak daima soğukkanlılığımızı koruduk. Bu niyetimizi her vesile ile halkımızla paylaştık ve akl-ı selim duruşumuzla bunu ispat ettik" dedi.

 

Menfur Saldırı Bir An Önce Aydınlatılmalıdır
"Bu menfur hadisenin üzerine ciddiyetle gidilmesi için sağduyu sahibi herkesi, tüm camiaları ve sivil toplum kuruluşlarını bir an önce inisiyatif almaya çağırıyoruz." diyen Cens, saldırıyı yapanlar iyi bilmeliler ki, bu dünyada payları aşağılanma ve ahirette ise acıklı bir azap ve rüsvaylıktır. Bir kez daha bu çirkin saldırıyı lanetliyor ve bu olayın bir an önce aydınlığa kavuşturulmasını diliyoruz ifadeleri kullandı.
 
M. Sait Çelik - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir