• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Bingöl Müftüsünden Kutlu Doğum Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Kutlu Doğum haftası nedeniyle bir mesaj yayımlayan İl Müftüsü Mecit Can, Diyanet tarafından her yıl kutlamalar için bir tema seçildiğini bu yılki temanın ise "Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi" olarak belirlendiğini kaydetti.

Bütün insanlığı saran şiddete dikkat çekmek ve şiddetin her çeşidiyle mücadele etmek amacıyla bu temanın seçildiğini belirten Müftü Can, "Zira insanın fıtraten sahip olduğu merhamet duygusu, hayatın her alanından uzaklaşmakta, yerini şiddet, öfke ve zorbalık gibi dinimizin rahmet mesajıyla asla uyuşmayan duygular almaktadır. "Merhamet Eğitimi" temasının seçilmesinden maksat, sıradan bir acıma duygusunu öne çıkarmak değil, toplumun, özellikle kadınların ve genç nesillerin maruz kaldığı şiddete dikkat çekmek ve insanın kendisi dışındaki bütün varlıklara ilgisini ve şefkatini yöneltmeyi ve sorumluluğunu hatırlatmayı ifade eden merhamet duygusuna bütün ilişkiler ağını kuşatacak bir şekilde vurgu yapmaktır. Bu vesile ile Yüce Allah tarafından "âlemlere rahmet olarak gönderildiği" bildirilen bir Peygamber`in, merhamete dair insanlığa sunmuş olduğu zengin mirasa dikkat çekmek ve şiddetin açtığı toplumsal yaralara merhem olabilmek, bu yılki Kutlu Doğum Etkinliklerinin özünü oluşturmaktadır." dedi.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Bingöl merkez ve ilçelerde çeşitli etkinlikler düzenleneceğini ifade eden Müftü Can, bu etkinliklerle, özellikle Hz. Peygamberin merhamete dair insanlığa sunmuş olduğu zengin mirasın anlatılacağını belirtti.

İl Müftülüğü olarak `Kutlu Doğum Haftası`nda çeşitli programlar düzenleyeceklerini bildiren Müftü Can, Bingöl Müftülüğü olarak bu hafta içerisinde yapacakları faaliyetler şu şekilde açıkladı:

"Hafta boyunca, belirlenen program çerçevesinde, İl Müftümüz başkanlığında oluşturulan Kutlama Komisyonu tarafından, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Hastaneler, Cezaevi, Sevgi Evleri ve Yetiştirme Yurdu ziyaret edilecek ve Peygamberimize olan sevgimizin ifadesi olarak Gül dağıtılacaktır.
16 Nisan 2011 Cumartesi günü saat 13.30`da Kaleönü Mahallesi Özlem Düğün Sarayında bayanlara yönelik, Marmara Ünv. İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aynur Uralel tarafından "Şiddet Sarmalından Merhamet Toplumuna" konulu konferans düzenlenecektir.

18 Nisan 2011 Pazartesi günü saat 13:30`da Karşıyaka Mahallesi Ahmet Dursun Spor Kompleksinde İnönü Ünv. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saffet SANCAKLI tarafından "Hz. Peygamberde Sevgi, Şefkat ve Merhamet" konulu konferans düzenlenecektir. Bu konferansa bütün halkımız davetlidir.

Konferanslara katılan misafirlerimize "Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi" konularını ihtiva eden kitaplar, Türkiye Diyanet Vakfı Bingöl Şubesi katkıları ile hediye edilecektir.

20 Nisan 2011 Çarşamba günü sadece bayanlara yönelik Mevlid-i Şerif okunacak ve Kur`an Kursu Öğreticilerimiz ile kursiyer hanım efendiler tarafından okunan yüzlerce hatm-i şeriflerin duası yapılacaktır.

17 Nisan 2011 Pazar günü öğle namazı müteakip ilimiz merkez Ulu Camii avlusunda "Kutlu Doğum Aşı" ikram edilecek."

Ali Yıldırım - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir