• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Çatışmaların yaşandığı mahallede bitmeyen PKK baskısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK’lilerin barikat kurup, çukur kazmasının ardından meydana gelen çatışmalar ve ardından ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile gündeme gelen Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde bulunan Kaynartepe Mahallesi’nde, PKK halka baskı uygulamaya devam ediyor.

Binlerce ailenin göç etmek zorunda kaldığı mahallede, çatışmaların meydana getirdiği mağduriyetler devam ederken, birçok evde boşaltılmış durumda.

Geceleri ellerinde uzun namlulu silahlar, molotof kokteyl ve ses bombaları ile dolaşan PKK’liler, halkı tehdit ediyor.

Özellikle zemin katlarda bulunan evlerin boşalması için baskı oluşturan PKK’liler, hırsızları kullanarak zemin katlarda olan evlerin kapı ve pencerelerine zarar veriyor. Bu şekilde PKK’nin baskısına maruz kalan halk çareyi evini boşaltmakta buluyor.

Akşam evde oturduğu sırada kapısının çalındığını söyleyen bir mahalle sakini, ardından penceresine taş atıldığını belirtti.

Belli aralıklarla yapılan saldırılardan dolayı tedirgin olduklarını ifade eden mahalle sakini, ne yapacaklarını bilmediklerini söyledi.

Öte yandan birçok sokakta zemin katlarda bulunan evlerin boşaltıldığı gözlerden kaçmadı.

Kaynartepe Mahallesi’nde 14 Mart gecesi PKK’lilerin barikat kurup, çukur kazmasının ardından başlayan çatışmalar ile sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, meydana gelen çatışmalarda binlerce halk göç etmiş, birçok ev ve işyeri de zarar görmüştü. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz – İLKHA) 





















































Bu haberler de ilginizi çekebilir