• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Hz. İbrahim makamı  açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Turizmin gözdesi Şanlıurfa’da en çok ziyaret edilen ve Hz. İbrahim’in doğup büyüdüğü mağara diye bilinen makamı, zeminde oluşan kokuların giderilmesi açısından 14 Haziran’da tadilat nedeniyle kapatılmıştı. Diyarbakır bej mermerinden onarılan makamın yarın sabah açılacağı öğrenildi.

Bazı basın kuruluşlarının 2 ay boyunca kapatıldığı yönündeki haberleri doğruyu yansıtmadığını söyleyen Çevre Koruma Vakfı Müdürü ve Balıklıgöl Platosu Sorumlusu Siracettin İlhan, 10 günü gibi kısa bir sürede bitirdiklerini söyleyerek sabır gösteren tüm ziyaretçilere teşekkür etti.

İlhan, “Hz. İbrahim’in ateşe atıldığı makamın ilimize gelen yerli ve yabancı misafirlerin daha nezih bir ortamda ziyaret yapabilmeleri için zemin döşemesinde Diyarbakır bej mermer döşemeye karar verildi.  Bu kapsamda kurul bize 2 ay süre vermişti. 2 ay kapalı kalacak diye bir şey yoktur. 14 Haziran’da faaliyetlerimize başladık 25 Haziran Cumartesi günü ziyarete açılacaktır. Bundan dolayı sabır gösteren bütün ziyaretçilerimize teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir