• DOLAR 32.469
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2435.94
  • ...
`Kur`an-ı Kerim dersi almanın mutluluğunu yaşıyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl 'Gel Bu Yaz Kur'an'ı Gönlüne Yaz' sloganıyla başlattığı Kur'an Kursları henüz yeni başlamış olmasına rağmen Gaziantep`te kız ve erkek çocuklarının yoğun ilgisine sahne oluyor.

Camiler başta olmak üzere Kur'an-ı Kerim kurslarında büyük bir coşku ve heyecan ile başlayan yaz kurslarına katılan öğrenciler, yaz tatilinde yüce kitabımız olan Kur'an-ı Kerim dersi almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kur`an Kursuna geldikleri için çok mutlu olduklarını söyleyen öğrenciler, Kur`an`ı Kerim öğrenmenin çok güzel bir duygu olduğunu ve yaz tatilini en faydalı geçirmenin yerinin camiler olduğunu belirttiler.

Şehitkamil İmam Rabbani Cami`de Kur`an eğitimi alan kız ve erkek öğrenciler duygularını İLKHA`ya anlattılar.

Kur'an okumayı çok sevdiğini söyleyen İmam-Hatip Ortaokulu öğrencisi İpek Kıraç, “Kur`an okumayı çok seviyorum. O yüzden camiye geldim. Arkadaşlarıma da Kur`an okumalarında yardımcı oluyorum. Kur`an okumak çok güzel bir duygu. Allah`ın kitabını öğrenip okuyoruz. Allah`ın emirlerini hayatımızda uygulamak için Allah`ın kitabını okuyoruz. Camiye gelmeyen arkadaşlarımızın da camiye gelmesini tavsiye ederim. Arkadaşlarımızla birlikte Kur`an okuyoruz. Yine Ramazan ayı olduğu için hatim sürüyoruz. Her yıl yaz tatilinde camiye geliyorum. Her yıl Kur`an okumamı ilerletiyorum.” dedi.

Kur'an-ı Kerim dersi almanın güzel bir duygu olduğunu belirten Enes Çay, “Camiye ilk geldiğimde Kur'an'ı bilmiyordum. Hocalarımızın yardımı ile şu an Kur'an'a geçtim. Camiye gelmeyi ve Kur'an dersi almayı çok seviyorum. Kur'an dersi ile birlikte aynı zamanda Peygamber Efendimizin hayatı başta olmak üzere diğer dini bilgileri de öğreniyoruz.” ifadelerini kullandı.

Camiye Kur`an dersi almak için geldiğini belirten Mehmet Kaya ise “Kur`an okumayı ve namaz kılmayı seviyorum. Burada Kur`an öğreniyoruz. Dini kitaplardan da temel bilgi öğreniyoruz. Kur`an okumak insana güzel bir duygu veriyor. Her yıl camiye geliyorum. Diğer bütün arkadaşlarımın da camiye gelmesini öneriyorum.” şeklinde konuştu.

Tüm arkadaşlarına mutlaka Camiye gelip Kur`an'ı öğrenmeleri tavsiyesinde bulunan Ahmet Naşivhan, ise duyguları şu ifadelerle dile getirdi:

“Camiye Kur`an öğrenmeye geldik. Burada Kur`an öğreniyoruz. Kur`an öğrenmek çok güzeldir. Yaz Kur`an Kurslarının başlayalı 3 gün oldu. Hocamıza yardım ediyoruz. Küçüklere de yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kur`an`ı iki ayda öğrendim. Diğer arkadaşlarımız da camiye gelsinler. Tatillerini Kur`an öğrenmekle geçirsinler. Kur`an öğrenmek çok zor değil.”

Camiye gelip Kur'an dersi almaktan çok hoşlandığını ve bu durumun çok güzel olduğunu belirten bir Eyüp Akkurt, “Kur'an dersi almak çok güzel bir duygu. Tüm arkadaşlarımın Camilere gelip Kur'an dersi almalarını tavsiye ediyorum. Hocalarımız bizlere burada Kur`an öğrenmemiz için çok güzel bir şekilde yardımcı oluyorlar.” diye konuştu.

Yaz tatilini Allah'ın kitabını okuyarak değerlendirdiğini belirten bir diğer öğrenci Şeyma Akkurt da “Kur'an dersi almak güzel bir derstir. Kur`an okumayı çok seviyorum. Sureleri ezberliyoruz. Ayrıca abdest almayı ve namaz kılmayı öğreniyoruz. Kur'an dersinin yanında hocalarımız bizlere dini bilgi ve sosyal aktivitelerde de yardımcı oluyorlar.” şeklinde konuştu.

Onurkan Özkan ise arkadaşı ile birlikte Kur`an dersi almaya geldiğini söyleyerek, Kur`an öğrenmenin çok güzel bir duygu olduğunu söyledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir