• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Olaylar sebebiyle yatırımlar donduruldu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölgede aylardır devam eden olayların bölge ekonomisini çok ciddi anlamda etkilediğini ifade eden MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, bu yüzden yatırımlarını donduran yatırımcıların olduğunu vurguladı.

Özellikle bankaların olaylar sebebiyle yatırımcıya eskisi gibi kredi vermediğini ve bu yüzden sıkıntılar yaşadıklarını belirten Özdemir, “Mevcut olayların devam etmesi yüzünden işadamlarımızın ekonomik anlamda sıkıntıları da devam ediyor. Bankalar özellikle buradaki yatırımcılarımıza çok farklı gözle bakıyorlar. Bu şikâyetlerimizi sürekli dile getiriyoruz. Yatırımcının işlerini sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için hükümetin bunun üzerinde çok durması lazım. Burada bankaların kredi konusunda işi zora sokmaları yatırım yapanları ve yapmak isteyen işadamlarını zora sokmaktadır.” dedi.

Temennilerinin bir an önce olayların son bulması olduğunu dile getiren Özdemir, “İnşallah olaylar bittikten sonra devletimizin de vereceği desteklerle yeniden istihdam ve yatırımların canlanacağını umut ediyorum. Anahtar teslim fabrikaların yatırımcılara ivedilikle yapılması gerektiğini düşünüyorum. Olaylar sebebiyle yatırımlarını donduran yatırımcılarımız oldu. Olayların devam etmesiyle var olan yatırımlarını durduran ve işini büyütmek isteyen yatırımcı önünü görmek için bekliyor. Temennimiz bu olayların son bulmasıdır.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir