• DOLAR 32.335
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2302.143
  • ...
Yüksekova yıkılıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlçede 13 Mart 2016 tarihinde ilan edilen 30 Mayıs 2016 tarihinde kısmi olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağının ardından vatandaşlar yaralarını sarmaya başlarken, ağır hasar gören evlerin yıkım çalışmaları da hız kazandı. Çatışmaların yoğun bir şekilde yaşandığı Cumhuriyet mahallesinde çok sayıda iş makinesi aralıksız çalışıyor. Daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı heyetinin işaretlediği ağır hasarlı evler bir bir yıkılıyor.

NE KALDIYSA GERİDE...
Ağır hasar raporu verilen evlerinin sağlam kalan çatı malzemelerini söken vatandaşlar, ilk olarak kereste ve sacları kamyonlarla başka yere taşıyor. Bir kısmı da yıkım kararı verilen binalarda sağlam kalabilen ev eşyalarını kurtarmaya çalışıyor. Vatandaşlar bu arada bir yandan zararlarının karşılanması için başvuru işlemleriyle uğraşırken, bir yandan da ilçenin değişik mahallelerine veya çevre köylerde sığınacak bir yuva bulmanın telaşını yaşıyor.

3 BİN EV YIKILACAK
Yıkım çalışmalarını izleyen Metin Kaya isimli öğrenci, yaşanan çatışmalar nedeniyle eğitiminin aksadığını belirterek, her gün hasar gören evlerin yıkım çalışmalarını izlediğini söyledi. Yaklaşık 3 bin ev için yıkım kararı verilen ilçedeki yıkım çalışmalarına zaman zaman güvenlik güçleri de eşlik ediyor.

İHA

 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir