• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Batman'da Suriyeli öğrencilerin karne sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Batman’a yerleşen Suriyeli çocuklar, Mehmet Akif İlkokulu bünyesinde bulunan Suriye Dost Okulunda gördükleri eğitimin ardından karnelerini aldı.

Suriyeli öğrenciler için düzenlenen karne törenine Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mehmet Naci Şemdinoğlu, Fahrettin Nas, Şube Müdürleri Abdurrahman Kardaş, Abdulhakim Doğu, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Yetkililerden bilgi alan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran daha sonra sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. Kurtaran, ardından öğrencilere karnelerini dağıttı.

Karne töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, “İlimizde zorunlu eğitim çağında olan 5 bin dolayında Suriyeli çocuk bulunuyor. Bunlardan 300’ü bizim eğitim kurumlarımızda, 600’ü Mehmet Akif İlkokulu bünyesinde bulunan Suriye Dost ve 300’ü de geçici prefabrik Suriye Can Okulunda eğitim görmektedir. Milli Eğitim olarak hedefimiz önümüzdeki eğitim sezonunda ilimizde bulunan zorunlu eğitim çağındaki tüm Suriyeli çocukları eğitim öğretime katmaktır. Valiliğimizin desteğiyle diğer kurumlarımızla birlikte milli eğitim olarak ilimizde bulunan misafirlerimize en iyi eğitim hizmetini sunmaya çalışıyoruz. 2015-2016 eğitim-öğretim yılı sonunda ilimizde eğitim gören Suriyeli misafir öğrencilerimize karnelerini verdik.” dedi.

Kurtaran, karne sevinci yaşayan Suriyeli öğrencilere ayrıca kitap hediye etti. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir