• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Yapıcıoğlu`ndan Ramazan mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Ramazan ayı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Yarın ilk teravihi kılınacak olan Ramazan ayının tüm İslam ümmetine mübarek olması temennisinde bulunan Zekeriya Yapıcıoğlu, açıklamasının başında "Bizleri, feyiz, rahmet ve bereketinden ziyadesiyle istifade etmemiz için, mübarek kıldığı bir Ramazan ayına daha ulaştıran Rabbimize hamd olsun." dedi.

Bütün insanlığın, adaleti, huzuru ve güveni bulmaları için rehberliğine muhtaç oldukları Kur'an'ın Ramazan'da indirilmiş olmasının bu ayı mübarek kıldığını ifade eden Yapıcıoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

"Yüce kitabımız Kur'an'ın hidayet nurundan yoksun olan Batı, yerli işbirlikçileriyle birlikte daha rahat sömürmek ve daha fazla ifsat etmek için Müslüman halkları da Kur`anî değerlerden uzaklaştırma çalışmalarını sürdürmektedir. Bugün manevi değerlerinden koparılmış, maddi değerleri gasp edilmiş, memleketleri viraneye dönmüş, her gün kanları oluk oluk akıtılan, şaşkın ve çaresizce bocalayan mazlum Müslümanların ve İslam ülkelerinin hali ortadadır."

Yapıcıoğlu, geçmişte Mescid-i Aksa'yı, Filistin'i ve küfrün işgali altındaki diğer İslam beldelerini esaretten kurtarma hesapları yapan ve batıl karşısında yekvücut olma azmi içinde olan Müslümanların, bugün küfrün oyununa gelerek Kur`an-i çizgiden ve vahdetten uzaklaştığını, bu uzaklaşmanın bedelini ise yaşadıkları topraklarda bir bir küfrün zulüm pençeleri altında inim inim inleyerek ödediklerini vurguladı.

Diğer yanda Kur'an'ın manevi ikliminden uzaklaştırılan Müslümanların, sosyal, siyasal, kültürel ve hatta itikadî dönüşüm yaşadığını kaydeden Yapıcıoğlu, "Nefsinin hoşuna giden her şeyi mubah kabul eden; evliliği, aileyi, mahremiyeti, doğruluğu, fedakârlığı, kısacası toplumu ayakta tutan bütün değerleri bireysel özgürlüğüne engel olarak gören bir nesil yetişti. İçimizdeki sadelik, kanaat, fedakârlık, saygı, muhabbet gibi değerlerin yerini gösteriş, israf, savurganlık, bencillik, haset ve kıskançlık aldı." şeklinde belirtti.

Müslüman toplumu ayakta tutan bütün ahlaki, dini ve kültürel değerlerin yeniden ihyası, şahsi zaaf ve eksikliklerin giderilmesi, manevi hastalıkların tedavisi, nefsin ıslahı, fakir ve muhtaçların hatırlanması için Allah'ın ikramı olan bu mübarek ayın en büyük fırsatlardan biri olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, son olarak şunları söyledi:

"Yüce Allah (cc), feyiz ve bereketinden istifade etmemiz için sunduğu bu sayılı günleri, tutacağımız orucun hikmetlerini de kavrayarak en makbul şekilde değerlendirmeyi ve bu münbit iklimi tüm hayatımıza yaymayı nasip etsin. Yüce Allah oruçlarımızı ve bütün ibadetlerimizi kabul buyursun. İslam ümmetine ve bütün insanlığa küfrün zulmünden kurtulmayı ve Kur'an'ın gölgesinde adilce bir hayatı yaşamayı nasip etsin. Bu dua ve duygularla Ramazan-ı Şerif`in hayırlar getirmesini diliyor, bizleri Ramazan ayına ulaştıran Rabbimize bir kez daha hamd ediyorum." (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir