• DOLAR 32.567
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2448.287
  • ...
Hollanda`da camiler üzerinden Müslümanları engelleme çabaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hollanda Parlamentosu, ülkedeki camilere "gelir kaynaklarını açıklama zorunluluğu" getiren düzenlemeyi kabul etti. Parlamento, Müslümanların camiler üzerindeki etkisinin azaltılmasını istiyor.

Öneriyi hazırlayan milletvekili Pieter Heerma, Hollanda'daki camilere yabancı hükümetler tarafından doğrudan finansal destek sağlanmasının, din ile devlet işlerinin birbirinden ayrılması ilkesine ters düştüğünü savundu.

Heerma, önerisine temel olarak Türkiye hükümetinin Hollanda'daki camilere yaklaşımını gösterdi. Ankara'nın, ''ülkedeki camiler aracılığıyla Hollanda'da yaşayan Türkiyelileri kontrol altına aldığını'' savundu.

Hristiyan Demokrat üye, Hollanda'daki Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı 143 camiye gönderdiği "kadın eli sıkmanın haram olduğu" yönündeki fetva için, 'Hollanda değerleri için tehdit' olduğunu öne sürdü.

HOLLANDA HÜKÜMETİ İSLAM OKULUNA YARDIMI KESTİ

Hollanda Parlamentosu, ülkedeki camiler ve dini kuruluşlara verilen mali destekten de rahatsız.

Ana muhalefetteki Hristiyan Demokrat Parti tarafından bu yardımların önlenmesi amacıyla bir yasa önerisi hazırlandı. Sosyalist Parti'nin de destek verdiği öneri geçen hafta parlamentoda gündeme geldi.

'İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜNE TERS' ELLEŞTİRİSİ

İşçi Partili Başbakan Yardımcısı Lodewijk Ascher'in "inanç özgürlüğüne ters düştüğü" gerekçesiyle eleştirdiği öneri, Salı günü parlamentoda oylandı.

Hollanda Parlamentosu büyük bir çoğunlukla, camiler başta olmak üzere ülkedeki dini kurumlara, aldıkları yardımları açıklama zorunluğu getiren düzenlemeyi onayladı.

Parlamento, hükümetin, başta Türkiye ve Fas olmak üzere yabancı ülkelerden Hollanda'daki camilere yapılan yardımların durdurulması konusunda çalışma yapmasını öngören öneriyi de kabul etti.

Türkiye ve Fas'ın camileri maddi olarak desteklemesi parlamentoyu kaygılandırıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir