• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
İslami İlimler Fakültesi Dekanı Aşkar görevinden ayrıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi kurucu dekanı Prof. Dr. Mustafa Aşkar görevinden istifa ederek Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi`ndeki görevine döndü.

Prof. Aşkar yaptığı açıklamada, 19 Kasım 2014 yılında uhdemize aldığımız kurucu dekanlık görevinden tamamen kişisel sebeplerden dolayı istifa etmek durumunda kaldığını belirterek, “Yaklaşık 2 yıldır Ankara'dan her hafta gidip geldik. Bu da haliyle bizde yorgunluk yaptı. Ayrıca biz kurucu dekan olduğumuzdan mütevelli yerli-yabancı 20'ye yakın öğretim üyesi ve okutman istihdam ettik. 7 Eylül 2015 tarihinde fiilen öğretime başladık.  Erkek ve bayan sınıflarını ayırdık.  Öğretim yılının başından itibaren her hafta Cuma günleri birer öğrencimiz sırayla Üniversite camiimizde hutbe okuyup, namaz kıldırdı. 137 öğrenciden 72'sine Batman'ın hayırsever insanlarından burs sağladık.” dedi.

Prof. Aşkar, Batman merkezde bulunan ve halen aktif olan tüm medreselerle hiç bir ayırım gözetmeksizin güzel ve yararlı diyaloglar kurduklarını dile getirerek, “Onların eğitim ve imkanlarıyla ilgili meselelerini masaya yatırarak, müderrislerle istişare edip, sonuçlarını gerekli ve ilgili makamlara ilettik. Bu arada her medreseye ayrı ayrı zaman ayırarak hem ziyaret ettik, hem de öğrencilerine güncel İslami konularda sohbetler yaptık.  Ayrıca üniversite gençliğimize Semaver Derneği marifetiyle Perşembe akşamları "Hadis Sohbeti" yaptık. Yine hemen her hafta Üniversitemiz Batı Raman kampüsünde Cuma günleri vaaz ve sohbetler yaparak, cemaatimizi gündeme uygun dini konularda tenvir ve İrşad etmeye çalıştık. Görevimizin son aylarında il müftülüğümüzün de destekleriyle "Batman'dan Medine'ye selam" başlığıyla Cuma sabahları namaz ve sohbet programları organize ettik.” şeklinde konuştu.

"Halkımızın İslami İlimler Fakültesinden habersiz olması bizi üzmüştür"

"Neticede Batmanımıza bir İslami İlimler Fakültesi kazandırdık" diyen Prof Aşkar konuşmasına şöyle devam etti: “Bir şey var ki bunu da burada açıkça belirtmekte bir beis görmüyoruz: Halkla çok içli dışlı olduğumuzdan şu nokta çok dikkatimizi celbetti ki, açılmasından sonra aradan yaklaşık iki yıl gibi uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen, az da olsa, halkımızın böyle bir fakültenin açılmış olduğu hususunda halen haberlerinin olmamış olması, bizi şahsen derinden üzmüştür. Biz ki hemen pek çok defalar Batman mahalli basınında sürekli açıklamalar yaptık. Fakültenin açılışı için program yapıp, tüm halkımızı davet ettik.” dedi.

Prof. Aşkar açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi: “Neticede hatasıyla, sevabıyla çok şükür fakültemizi açtık ve ikinci sınıfa geçtik. Biz de zaten mensubu olduğumuz Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi`ndeki görevimize -Allah'ın izni ve keremiyle-  döndük. Bundan böyle bu görevi sürdürecek olan mesai arkadaşlarımıza ve başta Fakülte Sekreterimiz son derece gayretli ve çalışkan bir kişiliğe sahip Özgür Uysal beyefendiye bundan sonraki mesailerinde başarılar diler,  Cenab-ı  Hakk'tan bu fakülteden dine, dünyaya, milletimize, toplumumuza ve İslam alemine hayırlı insanlar yetişmesini niyaz ederiz."  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir