• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Diyarbakır`daki patlamada 5 kişi öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi 7. Kolordu Komutanlığı civarında polis servis aracının geçişi sırasında düzenlenen bombalı araç saldırısında 12`si polis 43 kişi yaralanırken ölü sayısının ise 5`e yükseldiği belirtildi. 

Saat 16.30 sıralarında gerçekleşen saldırıda patlamanın şiddeti kentin birçok yerinden duyuldu. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken polis çevrede güvenlik önlemlerini artırdı.

İlk belirlemelere göre 22 kişi yaralanırken bunlardan 12`sinin (M.M, C.G, T.İ, N.G, F , S.G, S.Ö, M, H.A, A.Ö, A, İ.D.) Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesine kaldırıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, hedef alınan polis servis aracının içerisinde gözaltına alınan 7 PKK`li de bulunuyordu.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliğinden daha önce yapılan açıklamada, “Araç içerisinde 9 polis, 7 şüpheli olduğu, civarda oturan ve olay esnasında seyahat eden vatandaşlar ile çay bahçesinde oturan vatandaşların da aralarında olduğu yaralılar bulunmaktadır.” denilmişti.

Açıklamanın devamında ise ilke belirlemelere göre, 3 kişinin öldüğü 12`si polis 33 sivilin de yaralandığı belirtilmişti. Hastanede tedavi altında olan yaralılardan 2`sinin daha hayatını kaybettiği öğrenildi.

Patlama anında ölen 3 kişinin ise sağlık kontrolünden dönen PKK zanlıları olduğu belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir