• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Üniversite Öğrencileri Akşam Yemeğinde Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- İstanbul’da bulunan üniversitelerde okuyan öğrenciler akşam yemeğinde bir araya geldi. Samimi bir ortamda gerçekleşen akşam yemeğinde öğrenciler yaklaşan vize sınavları öncesi iyi bir stres attı.


Akşam namazı öncesinde bir araya gelen öğrencilere; ekmek arası balık, çorba, salata ve çeşitli içecekler ikram edildi. İkram edilen yemeklerin yenmesinin ardından akşam ezanının okumasıyla öğrenciler hep beraber camiye giderek cemaatle birlikte akşam namazlarını kıldılar.


Camide hep beraber kılınan akşam namazı ardından kısa bir konuşma yapan Emrah Hoca; “Bizim beraberliğimiz Allah ile beraber olmalıdır. Kalbi Allah ile beraber olan bir kula en küçük bir örnek ya da en küçük bir ayet dahi kalbine nüfuz edebilir, onu heyecanlandırabilir ve onu Allah’a yaklaştırabilir” diye belirtti.


Kuran-ı Kerimde geçen ilk ayetin ‘oku’ olduğunu belirten Emrah Hoca; “Allah u Teala biz kullara öncelikle okumamızı emretti. Ayetlerin devamında son gelen ayette de takvayı emretti. Bu demek oluyor ki bizler bizi takvaya ulaştıracak ilimler ve bilgiler okumalıyız. Okuduğumuz ilimler bizi takvaya, ihlâsa ulaştırmalı ve Allah’ın emrettiği takvalı kullarından olmalıyız” diyerek doğru okumanın önemini anlattı.


Camiden çıktıktan sonra tekrar yemek yenilen yerde bir araya gelen öğrenciler ikram edilen çayları içtikten sonra hep beraber halay çekip Peygamber Efendimize salâvatlar getirdi. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen program salavatlar eşliğinde sona erdi.

Enes Durmaz

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir