• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Çin`den Eğlence Programlarına Sınırlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Çin resmi haber ajansı Xinhua, Çin Devlet Radyo Televizyon ve Sinema Kurulu’nun 1 Ocak’ta yürürlüğe giren ve ekranlardaki izlenme kalitesini hedefleyen kararnamenin hayata geçirildiğini duyurdu.

Ülkede, 1 Ocak`ta yürürlüğe giren kararname ile birlikte, 126 eğlence programından yalnızca 38`i yayına devam edeceği belirtilirken, televizyon kanallarının habere ayırdıkları sürenin ise artacağına yer verildi. İzleyici sayısının en çok olduğu 19.30 ve 22.00 saatleri arasında yayınlanan eğlence içerikli programların süresi ise 90 dakikayı aşmayacağına vurgu yapıldı. Televizyon kanallarına ayrıca 18.00 ile 00.00 saatleri arasında en az iki saat haber programı yayınlamak zorunda kalacak.

Haberde ayrıca Ekim ayında hazırlanan kararnameye göre, Çin`de yayın yapan 34 uydu kanalının her birine haftada yalnız iki eğlence programı yayınlama sınırı getirildiği kaydedildi. Yeni yasa ile birlikte yetenek yarışmaları, eğlence programlarının azalmasından en çok etkilenen tür olurken, talk show gibi sohbet programlarının sayısında ciddi azalma olduğu ifade edildi.

Batı medyasında, televizyon kanalların eğlence yayınlarını sınırlama kararının kısmen, Çin’deki Batı kültürünün etkisinin artmakta olduğuna ve Çin toplumsal değerlerinin aşındığı algısıyla ilgili olarak alındığı şeklinde yorumlanıyor.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir