• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Myanmar`da Müslüman liderden tahriklere kapılmama çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Myanmar İslami Dini İşler Konseyi Genel Sekreteri Tin Maung Than, ülkenin güneyinde bir cami yakınına inşa edilen Budist anıtının, bölgede şiddeti kışkırtma amacı taşıdığını söyledi.
Than, yaptığı açıklamada, "Budist çoğunlukla azınlıktaki Müslümanlarla Hristiyanlar arasında güvensizlik ortamı yaratmak isteyen kişiler var. İnsanlarımızdan onlarla tartışmaya girmemelerini istiyoruz." dedi.

Myanmar'daki Müslüman topluma tahriklere kapılmamaları çağrısında bulunan Than, "Artık topluluklar arasında şiddet görmek istemiyoruz." ifadesini kullandı.

Myanmar'ın Karen eyaletinde Shwe Gone köyünde bölgede etkili bir Budist rahip olan Thu Zana ve müritleri, yerel yöneticilerin ve çalışanların itirazlarına rağmen dün bölgede cami yakınına Budist anıtı dikmişti.

Karen Budist Ordusu'nun önde gelen üyelerinden biri olan Thu Zana'nın liderliğinde geçen hafta bir kilise yakına benzeri bir anıt dikilmişti.

Tin Maung Than, Thu Zana'nın daha önce de müritlerine Thakhutkone köyündeki camiyi havaya uçurmaları emri verdiğini hatırlatarak, "Bizler bu kişilerin, Budist toplumunu temsil ettiğine inanmıyoruz." dedi.

Myanmar Times'ın haberinde de eyaletin Din İşlerinden sorumlu Bakanı U Min Tin Win açıklamalarına yer verildi. U Min Tin Win, bu tür eylemlerin farklı inançlara sahip kişiler arasında çatışmaya yol açabileceğini belirterek ve hayal kırıklığını dile getirerek, "Bu mesele son bulmalı. Artık böyle bir şey görmek istemiyoruz." ifadesini kullandı.

Myanmar'ın batısındaki Arakan eyaletinde 2012'de Budistler ile Müslümanlar arasında şiddet olayları çıkmıştı. Budistler tarafından düzenlenen saldırılarda çok sayıda kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce ev ve iş yeri ateşe verilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir