• DOLAR 32.576
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2461.574
  • ...
Artuklu Üniversitesi'nden Kutlu Doğum programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Artuklu Üniversitesi, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Rektörlük Konferans Salonu’nda “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in İnsanlığa Evrensel Mesajı” temalı bir program düzenledi.

Ramazan Atasever’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışını Artuklu Üniversitesi İlahiyat Bilimleri Fakültesi Yar. Doç. Ahmet Akbaş yaptı.

Akbaş, “Hz. Muhammed’e (s.a.v) duyduğumuz sevgiyi, muhabbeti bizlerle paylaşmak isteyen; O’nu (s.a.v) anarken bizlerle burada toplanan ve her bir adımı bir salavat yerine geçen değerli konuklarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Mehmet Tören’in çaldığı ney dinletisinin ardından İlahiyat Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından dört dilde Hadis-i Şerif okundu.

Okunan ilahilerin ardından program Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’nın “Hz. Peygamber ve Evrensel Mesajı” konulu konuşmasıyla devam etti.

İnsanlığa büyük bir lütuf ve âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’in dünyaya teşriflerinin kutlandığı Kutlu Doğum Haftasını idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Rektör Ağırakça, “Sevgi ve merhametin kaynağı, yaratılmışların en şereflisi Peygamber Efendimizin doğumu, tüm insanlık için kurtuluş, huzur ve mutluluğun habercisi olmuştur.” dedi.

Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatrodan sonra program yapılan duayla sona erdi. Ayrıca programa katılan ‘Muhammed’ adlı tüm çocuklara da çeşitli hediyeler verildi. (M. Salih Keskin/Mahsum Tunç-İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir