• DOLAR 32.443
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2448.629
  • ...
"Kurtuluşumuzun yolu tekrar Hz Muhammed'e dönmektir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalılar Platformu tarafından Hilvan'a bağlı Kovancı (Şêxbirîm) köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde konuşan Âlimler ve Medreseler Birliği Üyesi Sinan Ünel, kurtuluşun yegâne yolu Hz Muhammed'in yolu olduğunu söyledi.

Köy Cami'sinde düzenlenen program Remzi Kaya'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp, Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubunun seslendirdiği ilahiler ve Mewlid-i şerif ile devam etti.  

Daha sonra etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Sinan Ünel, Hz Muhammed'in hâkim olmadığı bir dünya hayatının acıdan başka bir şey getirmediğini belirtti.

Hz Muhammed'in karanlıklar içerisinde yaşayan Mekke toplumundan güzide bir toplum meydana getirdiğine dikkat çeken Ünel, günümüzde de yaşanan büyük zulümlerin ancak Hz Muhammed'e tabi olmakla mümkün olabileceğini söyledi.

Günümüz toplumlarının Hz. Muhammed'in getirdiği ilahi mesajdan uzaklaştığı için bir bela ve musibete maruz kaldığını belirten Ünel, “Bugün maalesef bir güven, huzur ve kardeşlik ortamından söz etmemiz mümkün değildir. Bugün hangimiz dükkânın kapısını açık bırakabiliyoruz ya da hangimiz evimizin kapısını kilitlemeden komşumuza gidebiliyoruz. Toplumumuzda fuhuş, faiz almış başını gidiyor. Uyuşturucu madde kullanımı ilkokullarımıza kadar inmiş durumdadır. Mekke’de kız çocukları diri diri toprağa gömüldüğü gibi bugün de hem erkek hem de kız çocuklarımızı kürtaj yoluyla toprağa gömüyoruz. Bu yüzden diyoruz ki kurtuluşumuzun yolu tekrar Hz Muhammed’e dönmektir.” dedi.

Etkinlik, dağıtılan ikramların ardından yapılan dua ile sona erdi. (Mehmet Demir-İLKHA) 



















Bu haberler de ilginizi çekebilir