• DOLAR 32.336
  • EURO 34.867
  • ALTIN 2401.7
  • ...
Üniversiteler 'Tercih Günleri'nde buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’de düzenlenen Üniversite Tercih Günleri Fuarı, özel bir otelde düzenlenen törenle açılışı yapıldı. EKET Fuarcılık tarafından düzenlenen ve 2 gün sürecek fuarda 15 üniversite katıldı. Üniversitelerin açtığı stantları gezen öğrenciler, konunun uzmanlarından eğitimle ilgili bilgi aldı.

Tercih Günleri’ne katılan üniversiteler, öğrencilere meslek ve üniversite seçimi ile ilgili kararlarında kılavuzluk ederken, bünyelerindeki bölümler ve alınan puanlar ile ilgili de detaylı bilgiler veriyor.

EKET Fuarcılık Genel Müdürü Mehmet Uğur Tok, “Bu fuarlarımızı 16 ilde düzenliyoruz. Mardin’de olmaktan çok mutluyuz. Mardin’de ikinci fuarımızı yapmış bulunmaktayız. Şuan fuarımıza 15 üniversite katıldı. Burada Mardin’deki 12. sınıf öğrenciler ile üniversiteleri bir araya getirdik. Fuarımız 2 gün devam edecek. Bu etkinliğimiz süresince üniversiteler, öğrencilerimize doğru tercih ve kariyer planlama konusunda tanınmış hocalarımız tarafından seminerler verecek.” dedi.

Fuarın hayırlı olmasını dileyen Plato Meslek Yüksekokulu Kurumsal İletişim Sorumlusu Zafer Öz ise “Fuara İstanbul’dan katılıyoruz. Şanlıurfa’dan sonra Mardin’e geldik. Mardin halkının yoğun ilgisiyle karşılaşmak bizi çok mutlu etti. En büyük arzumuz öğrencilere yardımcı olmak ve onlara bir şey katabilmektir. İlk defa Mardin’ geldik. Mardin’i çok güzel bulduk, açıkçası Doğu’nun Paris’i diyebiliriz. En büyük amacımız öğrencileri doğru meslek hakkında bilgilendirmek ve onları o mesleklere yönlendirmek. En önemlisi öğrencilerin sevdiği işi yapmasıdır. Amacımız arkadaşlarımıza bir şeyler katabilmek ve yardımcı olabilmektir.” ifadelerini kullandı.  (M. Salih Keskin/Mahsum Tunç – İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir