• DOLAR 32.588
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2459.205
  • ...
Midyat Müftülüğü'nden Kutlu Doğum programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat ilçe Müftülüğü’nün, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle “İnsanlığı yüceltmek için Gelin birlik olalım” teması ve Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet adıyla  düzenlenen program, Suriyeli Hafız Muhammed Şeyh Necip’in  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Sunuculuğunu Hacı İsmail Camii İmamı Abdurrahim Kaplan'ın yaptığı  programda, kısa bir konuşma yapan Midyat İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik,“ Biliyorsunuz Hz.Peygamberi anmak, ibadetimizin bir parçasıdır. Her namazda mutlaka Peygamber Efendimizi  anmamız gerekiyor. Ama bizim eksik kalan bir tarafımız var, o da Peygamber Efendimizi  tam anlayamadık, hayatımıza aktaramadık. Günümüzde ise geldiğimiz noktada bu eksikliği iliklerimize kadar hissediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Programda bir konuşma yapan  Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun  ise, "Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temasına vurgu yaparak  şunları söyledi:

“Bundan 1437 yıl önce, hatta ilk insan ve Peygamber olan Hz.Adem (as) ile başlayan tevhid mücadelesi, Hatemül Enbiya, Hz.Muhammed Mustafa (sav) ile devam etti ve kıyamete kadar da devam edecek. İşte bu salonda Lailaheillallah Muhammedur-Resulullah kelimesini kalbiyle tasdik eden, diliyle ikrar eden kardeşlerim, aynı secdeye baş koyan, aynı kıbleye yönelen, aynı Allah’a inanan, aynı kitaba inanan muvahhid kardeşlerim, buradaki bu tablo, tevhid ve vahdetin zaten pratik bir yansımasından ibarettir.” dedi.

Konuşmaların ardından program, Suriyeli mültecilerin okuduğu ilahi dinletisiyle devam etti.

Davetlilere çikolata ile beraber, gül, gül suyu ve hadis kitapçığı hediye edildi.

Ardından, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Midyat’ta düzenlenen Siyer yarışmalarında dereceye giren  öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile program son buldu. (Süleyman Tunç- İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir