• DOLAR 32.556
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2440.38
  • ...
Gazze Halkı: Ya Şerefimizle Yaşarız, Ya da Zilleti Kabul Etmeden Ölürüz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2014 yılında evleri yıkılan ve bütün vaatlere rağmen evleri bir türlü inşa edilemeyen Gazze`deki Filistinliler çimento geçişine izin verilmesi ve evlerini yeniden imar etme arzularını duyurmak için Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği önünde yaptıkları gösteride lisanı halleriyle “Ya şerefimizle yaşarız, ya da zilleti kabul etmeden ölürüz” diyorlardı.

Kadın, erkek, çocuk yaşlı ve engellilerden yüzlerce kişinin katıldığı eylemde katılımcılar, kuşatmanın kaldırılmasını talep ederek, savaş suçu olan kuşatmada Birleşmiş Milletler'in de sorumluluk sahibi olduğunu ifade ettiler.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine konuşan İntisar Ebu Nasır, 8 yıl önce yerle bir olan evinden bahsederek, “Zillet içinde yaşamaktansa ölmek bizim için daha iyidir. Evlerimizin inşa edilmesini istiyoruz, rica ediyoruz. Kuşatma bu şekilde devam ederse buna sebep olanların yüzüne karşı büyük bir patlamaya neden olabilir” dedi.

BM Yüksek Komiserliği merkezi önünde gösteri yapan halk, işgal rejiminin çimento girişini engellemesini de sert dille kınadı.

2014 yılında meydana gelen savaşın ardından hayalet şehre dönüşen Gazze`de 11500 ev tamamıyla yıkılırken, 6000 ev kullanılamaz durumda. Bunlardan sadece 1000 kadar ev Katar'ın yardımlarıyla yeniden inşa edilebildi.

Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir