• DOLAR 32.443
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2452.516
  • ...
İstanbul`u kutlu sevda heyecanı sardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Kutlu Doğum etkinliği “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temasıyla 24 Nisan`da Bakırköy Miting Alanı`nda yapılacak. Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörü Cengiz Kurtaran, etkinlik için gerekli tüm hazırlıkların, platform üye ve gönüllüleri tarafından yapıldığını belirtti.

Türkiye'nin ve Avrupa`nın birçok bölgesinde milyonlarca Peygamber Sevdalısını bir araya getiren Kutlu Doğum etkinliklerinin İstanbul ayağı için geri sayım başladı.

“Hazırlıklarımız tüm hızıyla sürüyor”

Etkinlik hazırlıklarının hangi aşamada olduğuna dair açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörü Cengiz Kurtaran, şunları söyledi:

“Hazırlıklarımız etkinlik günü yaklaştıkça daha da yoğunlaştı ve hazırlıklarımızın son aşamasındayız. Şu an yoğun şekilde tanıtım ve davet için tüm üye ve gönüllülerimiz seferber olmuş durumda. İstanbul`un her tarafına 580 bin el ilanı, çeşitli ebatlarda 80 bin adet afişle davetimizi ulaştırma çabasındalar. Ayrıca hazırladığımız özel davetiyelerimizle tüm sivil toplum kuruluşlarına, kanaat önderlerine, basın yayın kuruluşlarına, yazarlara ve resmi kurum ve kuruluşlara ziyaretlerde bulunarak etkinliğimize davet ediyoruz. Amacımız bu kutlu etkinliğinden herkesi haberdar etmek ve Peygamber`e olan sevgimizi hep beraber ilan ederek layık ümmet olmak için gayret göstermektir. Ayrıca etkinliğe son 2 gün kala anons araçlarımız, İstanbul`umuzun dört bir tarafında Peygamber Sevdalısı halkımızı etkinliğe davet edecekler ve bölgelerinde ki araç kalkış noktalarını halkımıza duyuracaklar.”

“Gönüllülerimiz, gece-gündüz demeden reklam ve tanıtım afişlerini astılar”

Hazırlık çalışmalarına bile İstanbulluların teveccüh gösterdiğini belirten Kurtaran, “Elhamdülillah geçen yıla göre halkımızın etkinliğe olan özleminin daha da pekiştiğini ve etkinlik gününü dört gözle beklediklerine şahit olmaktayız. Genci ve yaşlısıyla bu kutlu sevdanın yükselmesi ve yeşermesi için üye ve gönüllülerimiz, gece-gündüz demeden reklam ve tanıtım afişlerini astılar. Yüzbinlerce eve el ilanları ile ‘Bana uyun ki Allah da sizi sevsin` adlı peygamberimizin örnek ahlakını anlatan siyer kitabı dağıtılarak halkımız etkinliğe davet edilecek.” dedi.

“Yabancı misafirlerimiz de olacak”

Düzenleyecekleri etkinliğe yabancı katılımcılarında olacağını söyleyen Kurtaran, “Programımıza davet ettiğimiz birçok yabancı davetlimiz var. Onlarında bu kutlu etkinlikten nasiplenmelerini ve davetimize icabet etmelerinin bizi sevindireceği mesajını kendilerine ulaştırdık ve davette bulunduk. İnşallah etkinliğimizde yabancı birçok misafirimiz de olacaktır.” diye belirtti. 

“118 noktadan etkinlik alanına araçlar ile katılımcılarımızı taşıyacağız”

Etkinlik için ücretsiz araçlar tahsis edeceklerini dile getiren Kurtaran, “Biliyorsunuz İstanbul, ulaşım konusunda zorlukları olan bir şehirdir. Biz Anadolu yakasında 35 ve Avrupa yakasında 83 nokta da olmak üzere, toplam olarak 118 noktadan etkinlik alanına araçlar ile katılımcılarımızı taşıyacağız. Bu konuda hazırlıklarımız var. Ancak imkânı ve araçları olan kardeşlerimiz etkinlik alanına kendi imkân ve araçlarıyla gidebilirler. Araç tahsisinde bulunmak isteyenler bu konuda platformumuzu arayabilirler. İstanbul`umuzun kalabalık ve pek geniş alanını düşünecek olursak bu konuda ne kadar çaba sarf edersek yine de ihtiyaç olacaktır.” diye konuştu.

Kurtaran, “Etkinliklerimizde her yıl farklı bir temayı ele alarak Resulullah`ın topluma örneklik ve rehberliğini anlatıyoruz. Bu yıl temamız ‘Vahdet Ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (sav)`dir. Toplumun bugün en çok ihtiyaç duyduğu iki önemli unsur. Toplum olarak bu mesajı tam anlarsak ve yaşantıya geçirirsek var olan bütün sıkıntılarımızın çözümü kolaylaşacak ve insanlarımız huzur bulacaktır. Bununla beraber bugüne kadar birçok kez özellikle şunu vurguladık; platformumuzun en büyük amacı gözlerimizin nuru Peygamberimizi anmak, anlatmak, sünnetini yaşamak ve yaşatmaktır. Bu bizim en önemli gayemiz ve bizim için en büyük onurdur.” dedi.

“Başta İstanbullular olmak üzere tüm Peygamber aşığı halkımızı Bakırköy Adalet Sarayı arkasındaki miting alanına bekliyoruz.” diyen Kurtaran, son olarak şunları söyledi:

“Şunu özellikle vurgulamak istiyorum. İstanbul`umuz bütün Türkiye`yi bağrında barındıran ve bu konuda bir benzeri olmayan bir şehrimizdir. Çünkü Türkiye`nin her ilinden, ilçesinden, her köyünden ve her mezrasından insan İstanbul`da ikamet etmektedir. Sizin vasıtanızla özellikle bu konuda davetimizi bir daha yeniliyoruz. Bizimle beraber Muhammedi coşkuyu yaşamak isteyen tüm Peygamber Sevdalılarını etkinliğimize davet ediyoruz. Bu konuda uzakta olup, davetimize icabet edemeyecek durumda olanlar mutlaka İstanbul`da yaşayan akrabalarına, tanıdıklarına ve sevdiklerine ulaşarak bizim adımıza onları etkinliğe davet etsinler.” (M.Tahir Özsoy/Ahmet Karakaş-İLKHA)

Büyütmek için afişi tıklayın...






















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir