• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
DÜ'de Kutlu Doğum Haftası etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Diyarbakır YURTKUR Bölge Müdürü Metin Yılmaz, Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Mustafa Tuna, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, sinevizyon gösterisi ile devam etti. Müfbet İpekesen’in okuduğu ‘40 Yaş’ şiirinin ardından söz alan Araştırmacı-Yazar Nedim Sarı, her yıl Kutlu Doğum Haftası'nı çeşitli etkinliklerle kutladıklarını hatırlattı.

Böyle bir etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduğunu belirten Araştırmacı-Yazar Sarı, "Bu yıl 'Tevhid ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım' konusunun ele alınması da son derece önemlidir. ‘Kutlu Doğum Haftası'nı kutlamamızın sebebi yüce Resulü daha iyi tanımak, anlamak ve onu hayatımızda kendimize rehber edinmektir." dedi.

Hz. Muhammed’in insan ve kardeşlik konularına önem verdiğini vurgulayan Sarı, insanların birbirlerine nasıl davranması gerektiği konusunda  Hz. Muhammed’in örnek alınması gerektiğini ifade etti. (İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir