Diyarbakır Karacadağ İHL'de Kutlu Doğum etkinliği
Diyarbakır Karacadağ Anadolu İmam Hatip Lisesi Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir program düzenlendi.
Diyarbakır Karacadağ Anadolu İmam Hatip Lisesi Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde Kutlu Doğum programı düzenledi.
Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Koro salonunda düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği, saat 14.30 da başladı.
Etkinliğe konuşmacı olarak, İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Medeni Taş ve Okul Müdürü Mehmet Bulut katıldı.
Programa konuşmacı olarak katılan Medeni Taş, arzulanan Vahdet’in inşası için yeniden adalet ve kardeşliğin tesis edilmesi gerektiğini vurguladı.
Etkinliğe okulun öğretmenleri, Okul aile birliği Başkanı, Okul Müdürleri, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı. Etkinlik öncesi konuklara lokum ve gülsuyu ikramında bulunuldu.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, hadislerle ilgili öğrenciler tarafından hazırlanan slayt gösterisi ve şiir dinletisi ile devam etti.
Okul müdürü Mehmet Bulut’un yaptığı selamlama konuşmasından sonra mikrofona gelen okul öğretmenlerinden Medeni Taş, “Vahdet ve Kardeşlik Önderi Hz. Muhammed” başlığıyla günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yaptı.
“Bu yılki temamız, Vahdet ve Kardeşlik Önderi Hz. Muhammed”
Hz. Muhammed‘e (sav) ashaba ve 124 bin peygambere selam ile konuşmasına başlayan Medeni Taş Hoca, “Bu sene gerek Diyanet işleri Başkanlığının birçok şehirde gerçekleştirdiği kutlu doğumlarda ve gerekse de Kutlu doğumlara güzel bir örneklik ve önderlik yapan Peygamber Sevdalıları Platformunun bu yıl gerçekleştirdiği kutlu doğum programlarında belirlenen ana tema bizim derdimizle alakalıdır. Sizlerin adına platform ve başkanlığa teşekkür etmek istiyorum.” İfadelerini kullandı.
“Resulullah (sav) düşmanlıkları ortadan kaldırıp yerine kardeşliği tesis etti”
Hz. Muhammed‘i (sav) anlamak için cahiliye dönemine gitmek gerektiğini belirten Taş, “Siyer’de okumuşsunuzdur. En vahşi tablolar var. Babaların kız çocuklarını diri diri toprağa gömdüğü tablolar var. Yetimlerin varislerinin elinde zulme uğradığı tablolar var. Güçlülerin mazlum ve mustazafları ezdiği vahşet tabloları var. Bir de siyasi durumu anlatan tablolar var.” dedi
Resulullah’ın (sav) düşmanlıkları ortadan kaldırıp yerine kardeşliği tesis ettiğini ifade eden Taş, kurulan bu kardeşliğin yeryüzünde eşi benzeri olamadığını deklare etti.
“Peygamberi sevmek bedel ister”
Evs ve Hazrec’in, Arap ile Acemin, beyaz ile siyahın kardeşliğinin tahsis edildiğini söyleyen Taş, “Efendimiz öyle bir kardeşlik tesis ediyor ki geçmişte birbirlerini öldürenler, birbirlerinin yerine can veriyorlar, birbirlerinin yerine kurban oluyor, feda oluyorlar. Hz. Muhammed (sav) ashabıyla çok zulme uğradı, işkenceler gördü, yurdundan sürüldü. Üzerine ordularla üzerlerine gelindi, öldürülmek istendiler, yok edilmek istendiler. Hicretler yaşadılar, Bedirler, Uhudlar Hendeklerden geçtiler.” dedi.
Peygamberi sevmenin bir bedelinin olduğunu , ‘O’nu seviyorum’ diyenin ashabı gibi çok zorlukla karşılaşacağını belirten Medeni Taş konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Resulullah (sav) öyle bir toplum inşa etti ki, o toplum bu kalple Endülüs’ten Çin seddine kadar şefkat, merhamet ve adalet medeniyeti inşa etti.”
“İslam toprakları üzerinde oynanan oyunların görülmesi gerekir”
İslam toprakları üzerinde oynanan oyunların görülmesi gerektiğini belirten Taş, “Bu oyunların karşısında İslam’ın adaletinde buluşmamız lazım. Vahdet için kardeşlik lazım. Kardeşlik için de adalet lazım. Adalet terazisinin bozuk olduğu yerde, kardeşlik de bozulur. O zaman çözüm, yeniden adalet, sonra kardeşlik ve neticesinde arzulanan vahdet ve birlik.” Diyerek, Hz Muhammed‘in (sav) Veda hutbesinden bir bölümle konuşmasına son verdi.
Konuşmanın ardından tiyatro ekibi Bilal’i Habeşi’ye yapılan işkencelerin anlatıldığı bir tiyatro sahnelendi.
Kutlu Doğum programı yapılan dua ile sona erdikten sonra, öğrenci ve öğretmenler hatıra fotoğrafı çektirdi. (M. Zeki Aygur – İLKHA)