• DOLAR 32.482
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2420.09
  • ...
Aşağı İçkara`da Kutlu Doğum programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü tarafından Şanlıurfa merkeze bağlı Aşağı İçkara Mahallesi`nde Kutlu Doğum programı düzenledi.

Köy camisinde yapılan program öncesinde katılımcılara yemek ikram edildi. Yemekten sonra kadın ve erkekler ayrı yerlere alındı.

Sunuculuğunu Celal Kılıç`ın yaptığı program, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra etkinlik Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubunun seslendirdiği ilahi ve Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Mevlidi Şerif`in ardından bir konuşma yapan Molla Emin Baytar, vahdet ve kardeşliğe vurgu yaptı.

Hz Muhammed`in hayatından İslam kardeşliğine yönelik kısa kesitler aktaran Baytar, “Allah-u Teâlâ ‘Ey iman edenler birbirinizden ayrılıp ihtilafa düşmeyin` diyor. Yani madem siz Allah ve Resulüne iman etmişsiniz o sapasağlam ipe sımsıkı sarılın, ayrılmayın. Hem izzet hem de şeref bulun. Ayırılıp da parça parça olmayın. Şeytan ve aveneleri ihtilaf ve tefrikayı aranıza koymasın.” dedi.

“Müminler ancak kardeştir”

Hedef ve gayeleri bir olan Müslümanların tefrika içinde olmasının yanlış olduğunu belirten Baytar, konuşmasına şöyle devam etti:

 “Allah buyuruyor ki bir olun, ittifak kurun. İttihat oluşturup vahdeti aranızda tesis edin. Birbirinizden ayrılmayın. İsminiz, ırkınız, renginiz, diliniz ne olursa olsun. Eğer siz Allah`a iman etmişseniz İslam şemsiyesi altında kardeşsiniz. Hucurat süresinde geçen ‘Müminler ancak kardeştir` düsturunu iyi anlayalım. Madem bizler kardeşiz o zaman hastalık ve adaveti kaldırıp halimizi ıslah etmeliyiz. Müminler kardeştir, tek gaye ve hedefimiz vardır. O da Allah`ın rızası ve Kur`an`ın hâkim olmasıdır. Madem gaye ve hedef tektir neden tefrika içindeyiz. Davamız Allah Resulünün sünnetidir. Davamız İslam`dı, Kur`an`dır. Madem biz Müslümanız, Allah`ın emirlerine teslim olmalıyız. Vahdeti, ittifakı ve ittihadı aramızda oluşturmalıyız.”

Molla Emin Baytar`ın yaptığı konuşmanın ardından mevlithanlar Hz Muhammed için bestelenen ilahileri seslendirdiler. Ardından yapılan dua ile son buldu. (Ramazan Casuk-İLKHA)

 










 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir