• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Ümmeti İçin Mahşerde de Fedekarlığını Gösterecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kutlu Doğum ayı münasebetiyle birçok yerde seminerler düzenleniyor. Bu çerçevede Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde faaliyet yürüten ve Peygamber Sevdalıları Platformu`nu oluşturan Sahabe-Der (Sahabe Kültürünü Yayma, Yaşatma, Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği), efendimizin "Fedakârlığı" konulu seminer düzenledi.

Dernek binasında verilen seminer, saat: 19.30`da efendimizin hayatını anlatan sinevizyon ile başladı. Sinevizyon gösteriminin ardından seminere konuşmacı olarak katılan Abdulhakim Avut, Peygamber efendimizin "Fedakârlığı" konulu bir konuşma yaptı.

Başkasını Kendi Nefsine Tercih Ederdi
 

İhtiyaç sahibi olmasına rağmen başkasını kendine tercih etmeye fedakarlık denildiğini ifade eden Avut, örnek olarak aç kalmak ama yedirmek, susuz kalmak ama içirmek, elbisesiz iken giydirmek" olarak söyledi. Peygamber efendimiz sürekli başkalarını kendi nefsine tercih ettiğini ifade eden Avut, Peygamber efendimizin İslam`dan önceki fedakarlıklarından da bahsederek, amcasının koyunlarını güttüğünü, amcasının oğlu Hz. Ali`yi kendi yanına alarak amcasının geçiminde yardım ettiğini söyledi.

Peygamber Efendimizin En Büyük Fedakârlığı
 

Peygamber efendimizin can, mal ve beden ile yaptığı fedakârlığından bahseden Avut sözlerini şöyle sürdürdü, "Allah Resulü, ölümden hiç korkmadı. İslam davası için en değerli olan canı idi, fakat her türlü işkence ve suikastlara rağmen, geri adım atmaması en büyük fedakârlığıdır. 27 gazveye katıldı ve sürekli en önde oldu. Ashap savaş meydanlarında korktuğunda onun arkasına saklanırlardı."

Gündüzlerini Tebliğle, Gecelerini İbadetle Geçirirdi

Peygamber efendimizin zaman ve beden ile fedakarlıklarından bahseden Avut, zamanın büyük kısmını halkın yanında, Allah davasını anlatmaya ayırdığını söyledi. Halkın tüm sorunlarını dinlediğini ve dertlerini paylaştığını belirten Avut şöyle konuştu: "Efendimiz, Medine`de de vaktini İslam davasına ayırırdı. İslam devletinin hizmetinde, yabancı insanlarla, heyetlerle görüşmeler yapardı. Yatmak için kalan vaktinin çoğunluğunu da yine rabbine ayırıp ibadetle geçirirdi. Hac panayırlarında çadır çadır gezer, başka şehirlere giderek İslam`ı anlatırdı. Beden ile birçok fedakârlıkları yapmıştı efendimiz. Mescitlerin yapımında bizzat çalışmış ve ağır yükler kaldırmıştı. Hendek savaşında hendek kazmış ve çıkan büyük kayaları parçalamıştı. Tüm bu işleri yaparken sürekli aç idiler, karınlarına taş bağlayarak yaparlardı tüm bu fedakârlıkları�"

Mahşerde Bile Fedakârlığına Devam Edecek
 

Peygamber efendimizin mahşer yerinde de büyük fedakarlıkları yapacağını belirten Avut, en büyük fedakarlığını "ümmete şefaat" olarak belirtti. Tüm bu fedakârlıkları karşısında Allah`ın da onu mükâfatlandırarak, ezanlarda ve namazlarda isminin geçtiğini ve sürekli hatırlandığını söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından yine sinevizyon gösterimiyle seminer sonlandırıldı.

Birçok Kutlu Doğum Seminerlerdi Vardı
 

Öte yandan, Mustazaf Der`de Peygamberimizin Sabrı, İhya Der`de Peygamberimizin cesareti, affı ve bağışlaması, Sahabe Der Temsilciliğinde cömertliği, Şura Der`de Doğruluk ve Güvenirliği, Hizmet Der`de Şükrü, Yetim Der`de Ahlakı, Bağıvar Der`de Şefkat ve Merhameti, Fabrika`da davette ceht ve gayreti, konulu seminerler düzenlendi.

M. Salih Keskin - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir