• DOLAR 32.495
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2441.303
  • ...
"İnsan Allah ile buluşulacak günü unutuyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Batman İl Müftülüğü, İlim Yayma Cemiyeti ve Selahaddin Eyyübi Derneğinin organizasyonu ile gerçekleştirilen, Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren tarafından “Allah’a bağlı bir hayat” konulu konferans programı, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Turgut Erhan yaptı.

İl Müftüsü Erhan, Kutlu Doğum Haftası teması üzerine yaptığı konuşmasında, “Diyanet İşleri Başkanlığımız 1989 yılından beri Hz. Peygamber (SAV)’in çağlar üstü örnekliğini ve rahmet yüklü mesajını tüm insanlıkla buluşturmak için ‘Kutlu Doğum Haftası’ adı altında birçok etkinlik gerçekleştirmektedir. Bu yıl da 09-20 Nisan tarihleri arasında Kutlu Doğum Haftası idrak edilecektir. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl Kutlu Doğum Haftasının ana temasını ‘Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet’ olarak belirlemiştir.” dedi.

Hz. Muhammed olmadan İslâm dininin doğru bir şekilde insanlığa aktarılmasını düşünmenin yanlış olduğuna işaret eden Erhan, “Çünkü İslâm, peygamberimizin şahsında açıklanmış, hayata geçirilmiş ve bizzat onun öncülüğünde kurumlaşmış bir dindir. Allah'ın Rasulü, bir taraftan Kur'an-ı tebliğ etmiş, bir taraftan onu açıklamış ve uygulamaya koymuş, diğer taraftan da Kur'an’ın değinmediği konularda tamamlayıcı rol üstlenmiştir. Hz. Muhammed Mustafa’nın mümtaz ve mualla şahsiyetlerinin anlatılması, anlatılmaktan da öte O’nun beşeriyetin kurtuluşu için bir çare, insanlığın onulmaz dertleri için bir iksir olarak takdim edilmesi ve hayat-ı seniyyelerinin aktarılabilmesi için,  2016 yılı ana teması ‘Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet’tir”diye konuştu.

Program, Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren tarafından “Allah’a bağlı bir hayat” konulu konferans ile devam etti.

Taşgetiren şunları söyledi: “Allah’a bağlı bir hayatın gerçekleştirilmesinde problem nerede çıkıyor? Problemin özü, hayat alakaları içinde zihnimizin dağılmasında, gaflete düşmekte, varoluşun hikmetinden kopmakta toplanıyor. İnsan Rabbini unutuyor. O’nun her an, kendisi ile beraber olduğunu, insana şah damarından yakın olduğunu, her şeyin O’nun murakabesi altında bulunduğunu, O’nun bilgisi dışında bir yaprağın bile kımıldamayacağını unutuyor. Bu dünya hayatının, Allah tarafından tayin edilmiş bir imtihan alanı olduğunu unutuyor. Allah ile buluşulacak günü unutuyor. Bu hayatın hesabının, Allah’ın huzurunda verileceğini unutuyor.” 

Müslümanlar için takvanın önemine de değinen Taşgetiren, “Takva, mü’minin Allah’a bağlılık çerçevesidir. Allah’ın hoşnutluğunu kaybetme korkusu, endişesidir. Takvalı bir hayat, Allah’a bağlılık bilinci dipdiri olan bir hayattır. Allah’a bağlılıkta bir sınırı aştın, bil ki, ayağına acısını ta yüreğinde hissedeceğin bir diken battı. Kalbin yaralandı. Acısını yüreğinde hissedersin, çünkü yüreğin, Allah’ a bağlılık şuuru ile donatılmıştır ve o diken batması o şuura saplanmıştır. Onun için mü’minin kalbi, Nerede olursan ol, Allah seninle beraberdir idrakine doymuştur ve oradan tüm uzuvlara, böyle bir şuur yüklemesi yapılmaktadır. Allah’a bağlı bir hayat hedefi, mü’mine, hayatını bir süzgeçten geçirme vazifesi yükler. Rabbin huzuruna, her kesin kendi hayat defterinin Allah’a bağlılığını ispat derdine düştüğü büyük muhasebe meydanına, böyle yaralı, savunulması güç, meşruiyetini destekleyecek hiçbir varlığın bulunmadığı bir hayat defteri ile gitmemeye özen gösterilmelidir.” şeklinde konuştu.

Program İl Müftüsü Turgut Erhan’ın Gazeteci Yazar Ahmet Taşgetiren’e plaket takdimi ile son buldu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir