• DOLAR 32.479
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2441.976
  • ...
Romanlardan Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu koordinesinde, Sarıçam ilçesinde Akıncılar Mahallesi, Demirciler (Romanlar) Mescidi yanında düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği, mahalleli Roman halkın katılımıyla gerçekleşti.

Sunuculuğunu Demirciler Mescidi cemaatinden Erdem Demirkol`un yaptığı program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlik daha sonra Kervan İlahi Grubu`nun Peygamber efendimize atfen yazılmış eserleri seslendirmesiyle devam etti. Türkçe mevlidi şerifin de okunduğu etkinlikte, hep bir ağızdan tekbir ve salâvatlar getirildi.

“Muhammedî sevda gönüllerden meydanlara taştı”

Programa konuşmacı olarak katılan Ali Demirkol Hoca, düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerinin Hz Muhammed (sav)`in getirdiği mesajı aktarma açısından önemli olduğunu ifade etti. Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği etkinliklere de değinen Demirkol, “Nisan ayı boyunca Peygamber Sevdalıları Platformu, sokak sokak, meydan meydan Muhammedî sevdayı bir sel gibi taşırdı. Öyle ki sinelere sığmadı sevda, gönüllerin sınırları yetmedi, camilerden taştı Akıncılar (Romanlar) meydanlarına ulaştı hamd olsun.” dedi.

Hz Muhammed'in, cehalet ve sapkınlıklar içerisindeki insanlığı iman, ilim ve güzel ahlakla donatarak örnek alınacak hale getirdiğini dile getiren Demirkol, çağdaş sapkınlıklara karşı da O`nun mesajına ihtiyaç olduğunu söyledi.

“Muhammedî mesajda dil ve ırka değil sadece takvaya bakılır”

Allah katında üstünlüğün dil, ırk ve soyla değil, sadece takva ile olduğunun altını çizen Demirkol, Hz Muhammed`in getirdiği mesajda kabilecilik ve aşiretçilik olmadığını, sadece hak ve adaletin gözetildiğini belirtti.

Hz Muhammed`i sevmenin ancak O`na tabi olma ile gerçekleşeceği vurgusunu yapan Demirkol, O`na tabi olmanın da; O`nun getirdiğini alma, sakındırdığından da el çekme ile olacağını söyledi.

“Sokaklarımızda Muhammedî mesajı olsaydı, analar ağlamayacaktı”

Dünyada ve Türkiye'de yaşanan sorunların ancak Muhammedi metot ile çözülebileceğine işaret eden Demirkol, “Bugün sokaklarımızda Muhammed`in mesajı olsaydı, analar ağlamayacaktı, yetimler yetimliğiyle kalmayacaktı. Eğer bizim hanelerimizde, caddelerimizde, ticaret hayatımızda, toplumumuzda O`nun mesajı olmuş olsaydı, bugün ümmet tefrikaya düşmeyecekti.” Diyerek bu açıdan Hz Muhammed`in getirdiği İslam dinine sahip çıkılarak vahdetin tesis edilebileceğine vurgu yaptı.

Sık sık tekbir ve salâvatların getirildiği etkinlik, Celil Özbolat`ın Hz Muhammed'e yazılmış şiiri okuması ve kapanış duasının yapılmasının ardından sona erdi. (Ayhan Kaya-İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir