• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
Kozluk`ta Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi İlim Der tarafından, ‘`Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temasıyla düzenlenen   etkinliğe ilçe halkı büyük ilgi gösterdi. Etkinlik boyunca katılımcılar tarafından sık sık tekbirler ve salâvatlar getirildi.

Mustafa Tufan ve Servet Doyar`ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik Molla Mahmut Aracı`nın Kur`an`ı Kerim tilaveti ile başladı,

Program Özlem Ajans sanatçılarından Derviş Madsor ve Batman Sevgi Der Erkek Çocuk İlahi Grubunun seslendirdikleri ilahilerle devam etti. İsmail Tufan ve Muhammed Said Aksoy`un okudukları Mevlid-i Şerife katılımcılar salavatlarla eşlik etti.

Programa Türkçe ve Kürtçe konuşmacı olarak katılan Molla Osman Tayfur, Resulullah`ın davası etrafında  kenetlenen insanların her iki dünyada başı dik olduklarına ve kurtuluşa ereceklerine dikkat çekti.

Resulullah`ın davası etrafında kenetlenen insanların nefsin köleliğinden, zalim insanların köleliğinden, ağaç ve taşların köleliğinden kurtulduklarını, yeryüzünde birer halife ve önder olduklarını, yeryüzünde hak ve adaleti tesis ettiklerini ifade eden Tayfur, “Müslümanlar Resulullah`ın davası etrafında birbirlerine kenetlenmeli ve kardeşleriyle aralarını düzeltmeye çalışmalılar. Zira Allah`u Teala bizleri kardeş kılmıştır. Kardeşlikle hayatımızı sürdürmeye çalışmalıyız. İhtilaf, tefrika, nefret ve düşmanlık bugün bir kalp hastalığıdır. Bu hastalıkları tümüyle hayatımızdan atmaya çalışmalıyız. Kimin kalbinde ihtilaf, tefrika ve nefret varsa, o kişinin kalbi kirli ve hastadır, derdi fazladır. Huzuru bulması için kalbinde Müslüman kardeşlerine karşı aşk ve muhabbetin olması gerekir. Kalbinde kardeşlik ve iyilik ruhunun olması gerekir. Tüm bunları kazanabilmemiz için de bizlerin Allah için olmamız gerekiyor. Resulullahın (sav)  yolunda olmamız gerekiyor.`` ifadelerini kullandı.

Özkan Kılınç ve Hayrunnisa Doyar`ın okudukları şiirler katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Program seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından,  Şakir Arı`nın yaptığı dua ile son buldu.  (Muhammed Said Aksoy – İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir