• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kahta`da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Adıyaman`ın Kahta ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine Kahta halkı yoğun katılım gösterdi. Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Kahta Çağrı-Der tarafından organize edilen  etkinlik, boyunca sık sık tekbir ve salavatlar getirildi.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program mevlithanların okuduğu mevlid-i şerif ile devam etti.

Programda Çağrı Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Çağrı Der) Başkanı Mehmet Aydın`ın yaptığı Kürtçe selamlama konuşmasında,  sahabelerin hayatından kesitler aktararak, onların fedakar olduğunu ve İslam uğruna kendi canlarını feda ettiklerini vurgulayarak, “Sahabeler dünyalık mallarını satarak Allah`ın rızasını, Peygamber`in rızasını ve ahireti kazanıyorlardı. Biz ise ahiretimizi satıyor dünyalık mallar alıyoruz.” şeklinde konutu.

“Çocuklarımıza Peygamber`in ahlakını öğretmekten aciziz.”

Aydın konuşmasının devamında  şunları söyledi:

“Bir taraftan kendilerini Resulallah`a feda eden sahabeler, bir yandan da Hz. Muhammed`in ahlakını kendi çocuklarımıza öğretmekten aciz olan bizler. Yarın mahşer gününde Hz. Muhammed`in huzuruna çıktığımızda acaba ne yüzle diyebiliriz ki ‘her şeyden çok seni seviyorduk.` Acaba Peygamberimiz buna inanır mı?”

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere mikrofona geçen   Molla Beşir Şimşek, “Bu zamanda ekmekten daha çok muhtaç olduğumuz birlik, beraberlik ve kardeşliğe, Resulullah`ın önderliğinde ulaşmanın mümkün olabileciğini birbirimize hatırlatmak için bu temayı seçtik.” şeklinde konuştu.

“Huzur ve barış Resulullah`ın rehberliğinde mümkündür.”

Şimşek konuşmasının devamında, “İslam ümmetinin kardeşliği müslümanların huzur ve barış içerisinde birlik ve beraberlik içerisinde bir hayata sahip olması, sadece Resullah`ın önderliğinde ve rehberliğine mümkündür. İstediğiniz kadar Avrupa`da bunu arayın Cenevreler`de, Amerika`da Rusya`da şurada burada bu kardeşliği arayın bulamazsınız. Çünkü bizleri yoktan var eden Rabbimiz, her derdimizin ilacı olarak Resulünü bize göndermiştir.” ifadelerini kullandı.

“Gençlerimizi, Peygamber Efendimiz`in sevgisi ile yetiştirelim.”

Barış ve kardeşliği arayanlara seslenen Şimşek,   “Barış arayan, kardeşlik arayan, huzur arayan, saadet arayanlar eğer samimi iseniz, Peygamber`i okuyun ve okutun. Peygamberimizin sevdası ve sevgisiyle gençlerimizi yetiştirelim. Ve görün o zaman bu milletin güneşi bu barış güneşi tekrardan nasıl doğacaktır.” şeklinde konuştu.

Kız çocuklarından oluşan Medine İlahi Grubu ve Grup Aksa`nın seslendirdiği birbirinden güzel ilahi ve ezgilerle katılımcılar coşkulu anlar yaşadı.

Program, yapılan dua ile sona erdi. (Ömer Faruk Aydın/Aydın Evren - İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir