• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Çocuklara oyun eşliğinde cami sevgisi öğretiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te Hafızoğlu Kur’an Kursu’ndaki oyun parkı ve çocuklar için oluşturulan oyun alanları Kur'an kursu ve kreşe devam çocuklar tarafından büyük ilgi görürken, çocuklara oyun ve ilahilerle temel dini bilgiler öğretiliyor.

Hafızoğlu Kur'an kursu ve kreşe devam eden çocuklar, burada hem dinini öğreniyor, hem de kendileri için oluşturulan oyun alanlarında gönüllerince vakit geçiriyor. 4-6 yaş arası çocuklara Kur’an harfleri, dini bilgiler, abdest, zekât, imanın şartı, İslam’ın şartları ve ahlaki bilgiler öğretiliyor.

Açılan kurslarda çocuklara oyunlar eşliğinde dini eğitim verildiğini belirten Hafızoğlu Kur’an Kursu Hocası Zehra Arıöz, yıllarca çocukların camilerden uzaklaştırıldığını belirterek, amaçlarının bu yeni uygulama ile çocuklara camiyi sevdirmek olduğunu söyledi.

Çocukların oyunlar eşliğinde Allah’ı ve Hz Muhammed'i severek güzel bir eğitim aldıklarını belirten Arıöz, “Çocuklara Kur'an harflerini, dini bilgiler, şarkılarla abdesti, zekâtı, imanın şartı, İslam’ın şartı gibi bilgileri veriyoruz. Çocuklar burada çok mutlular. Oyunlarla bir şeyler öğreniyorlar. Oyunla birlikte dinlerini, Peygamberimizi, Allah’ı severek güzel bir eğitim alıyorlar.”dedi.

"Amaç çocuklara camiyi sevdirmektir"

Amaçlarının bu uygulama ile çocuklara camiyi sevdirmek olduğunu söyleyen Arıöz, “Burada amaç çocuklara camiyi sevdirmektir. Çocukları buraya ilk adım atılması ve yıllarca biliyorsunuz çocuklar camilerden uzaklaştırıldı. Bu projenin amacı çocukları camiye yaklaştırma ve aynı zamanda camiyi sevdirmedir. Amaç dolu dolu bir Kur’an hafızı yapmak değildir. Ama çocuklara Kur’an dersinin ve bununla birlikte Kur’an sevgisini vermektir. Aynı zamanda ahlaki değerleri öğretmek gibi bir amacı var. Buna yönelik de hizmet etmeye çalışıyoruz. Çocuklar burada oyun eşliğinde ahlaki değerlerini ve dini değerlerini öğrenmeye çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

"Oyun eşliğinde hem dini bilgiler öğreniyorlar"

Çocukların burada oyun eşliğinde hem dini bilgiler, ahlaki ve Kur’an eğitimi aldıklarını bu eğitimlerin çocukların hayatlarında önemli değişikliklere neden olduğunu aktaran Arıöz, "Çocuklar ilk geldikleri hafta ile bu son aylar arasında çocukların ahlaki yönlerinde çok büyük ve güzel bir fark var. Çocuklarımız burada paylaşmayı ve birlikte oynamayı öğreniyorlar. Normalde biz çocukları bu şekilde rahat bir şekilde yalnız başlarına bırakamıyorduk. Ama şu anda öyle değil. Bir paylaşım içerisindeler. Kendi kendilerine güvenleri var. Yani burada oyun eşliğinde hem dini bilgiler, hem ahlaki ve hem de Kur’an eğitimi öğreniyorlar.”şeklinde konuştu.

Kur’an Kursu Kreşinde verilen eğitimlerle ilgili de bilgi veren Arıöz, “Kur’an eğitimi verdiğimiz sınıfta çocuklar oyun da oynuyorlar. Hamur işleri, köpük ve el işleri gibi oyunları öğreniyorlar. Aynı zamanda Sayıları öğretiyoruz. Ana sınıfında gördükleri bazı şeyleri burada da öğretmeye çalışıyoruz. Bununla birlikte kandil programlarını da hep beraber kutlamaya çalışıyoruz.”diye konuştu.

Kutlu Doğum haftasının yaklaşmasıyla birlikte çocukların Kutlu Doğum programına hazırlık yaptığı bilgisini de veren Arıöz, “Kutlu Doğum yaklaşıyor. Çocuklara Peygamber efendimize dair mesaj verebilmek için çocuklarla birlikte bir hazırlığa girdik. Onlarda bir bayram sevinci içerisinde o günün gelmesini bekliyorlar. Çocuklar böyle bir günü coşku ve sabırsızlıkla bekliyor.”ifadelerini kullandı.

Kur’an kursunda eğitim alan çocuklar ise oyunlar eşliğinde Kur’an Kerim başta olmak üzere hadis, siyer ve temel dini bilgiler öğrendiklerini belirttiler.

Ayrıca çocukların Kur’an eğitmenleri eşliğinde öğrendikleri Hadis-i şerifleri ezbere okumaları ise göz dolduruyor. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 















Bu haberler de ilginizi çekebilir