• DOLAR 32.318
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2292.994
  • ...
Van`da 1 PKK`li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince dün gece Bostaniçi Mahallesi`nde PKK'ye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda çıkan çatışmada bir PKK'linin öldürüdüğü,  bir PKK'linin de sağ yakalandığı belirtildi.

Van Valiliği`nden yapılan açıklamaya göre; dün gece Bostaniçi Mahallesi`nde yaşanan silahlı çatışmada PKK`li Harun Pala kod adlı U. Ç. isimli şahıs ölü, Y. G isimli şahıs ise sağ olarak ele geçirildiği ifade edildi.

Van Valiliği`nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “İlimizde PKK mensuplarının eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik olarak, istihbarat birimleri ile güvenlik kuvvetlerimiz tarafından koordineli çalışmalar yürütülmektedir. Bu kapsamda, İpekyolu ilçesi Bostaniçi Mahallesi`nde bulunan halı saha civarında, 28 Mart 2016 günü, sözde sivil savunma birlikleri (YPS) içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren örgüt mensuplarının buluşma yapacağı şeklinde istihbari bilgiler elde edilmiş ve aynı gün saat 15.30 sıralarında bahse konu yere intikal edilmiştir. Halı saha yanında görülen iki bölücü örgüt mensubuna, Türkiye Cumhuriyeti adaletine teslim olmaları konusunda gerekli çağrı yapılmış, ancak şahıslar bu çağrıya ateşle karşılık vermiştir. Yaşanan silahlı çatışmada bölücü örgüt mensubu Harun Pala kod adlı U. Ç. isimli şahıs ölü, Y. G isimli şahıs ise sağ olarak ele geçirilmiştir.” denildi.

Çatışma sonrası olay yerinde yapılan incelemelerde ise; 2 adet kullanıma hazır F-1 parça tesirli el bombası, 4 adet bomba yapımında kullanılan elektronik devre kartı, bomba tertibatında kullanılan 1 adet akü, 1 adet tabanca, biri tabancaya takılı olmak üzere iki adet şarjör ve çok sayıda 9 mm fişek ele geçirildiği ifade edildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir