• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
İstanbul Yakası Siyer Sınavı Ödülleri Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere ödülleri verilmeye devam ediliyor. İstanbul Anadolu Yakası'nda dereceye girenlere düzenlenen ödül programına konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Mehmet Ali Gönül, Hz. Muhammed'in hayatının insanlığı vahye uydurma projesi olduğunu ifade etti.  

Yenidoğan Kadir Topbaş Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreni Saat 19.00`da başladı. Program Hafız Enes Turgan`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp sınavda dereceye giren 1,2 ve 3. Kategorilerdeki yarışmacılara ödüller verildi.

 Programın açılış konuşmasını Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörü Cengiz Kurtalan yaptı. Platform çalışmaları ve amacı hakkında bilgi veren Kurtalan, konuşmasına salat ve selamla başladıktan sonra Peygamber Sevdalıları Platformu, Peygamber sevdalısı olan herkesindir diyerek faaliyetlerini şöyle anlattı: "Peygamber Sevdalıları Platformu 2009 yılında, kurulduğu ilk günden itibaren toplumun en çok ihtiyaç hissettiği Kur`an`i havayı teneffüs etmek ve Resulullah'ın önderliğini ve rehberliğini insanlığa anlatmak için büyük çabalar sarf etmiştir. Bu çabalarını sarf etmeye de devam edecektir. Bu çabalarına Mart`ın son haftasında başlayıp Mayıs ayına sarkan ve yurdun dört bir yanında ve bununla beraber Avrupa`nın birçok ülkesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinlikleri gelmektedir. Bununla beraber Kutlu Doğum siyer sınavları, salavat seferberliği, Kutlu Doğum şiir ve makale yarışmaları, peygamberlerin hayatları ve bununla beraber gökyüzü yıldızları olan ashabı kiramın hayatlarını anlatan programları da düzenli bir şekilde yapmaktadır. Bu yıl 5'incisi düzenlenen Kutlu Doğum siyer sınavında dereceye giren ve ödül kazanan tüm adayları bir kez daha tebrik ederken, şüphesiz bu sınavın kaybedeni olmamıştır. Sınava giren herkes kazanmıştır. Sınavın yapılmasında her türlü fedakârlığı yapan, gerek kayıt, gerekse sınavın yapılması aşamasında her türlü desteği veren, katkı sunan tüm sivil toplum kuruluşları, yönetici üye ve gönüllülerine huzurunuzda bir kez daha teşekkür ederim. Rabbim onların çalışmalarını bereketli kılsın ve kendilerinden razı olsun."

"Allah Resûlü'nün hayatı, Müslümanlar için bir projedir"

Araştırmacı-Yazar Mehmet Ali Gönül`ün de bir konuşma yaptığı ödül töreninde, yapay liderlerin ön plana çıkarıldığı bir dünyada Siyer`in insanlığın kurtuluş projesi olduğuna vurgu yaptı.

"1400 yıldır bir projeye sahibiz ama farkında değiliz." diyen Gönül, "Allah Resûlü'nün hayatı, Müslümanlar için bir projedir. 1400 yıldır elimizin altında, 'sizin için Allah`ın Resûlü'nde en güzel örnek vardır' diyerek, Allah bize Resûlü'nü en güzel bir proje olarak ayette örnek gösteriyor. Ve biz hala başka projeler arıyoruz. Kimilerinin Marks dediği, kimilerinin Lenin, Stalin, Che Guevara, Mao dediği ve ekleyebilirsiniz daha birçok yapay liderin yapay önderlerin peşinden koşanların olduğunu görüyoruz. Elimizin altında 1400 yıllık bir proje var ve biz bu projeden hala habersiziz. Hala bu projeyi bilmiyor, kıymetini anlamıyoruz. Biz bilinen bir projeden bahsediyoruz, 23 yıllık Nebevi bir projeden bahsediyoruz." dedi.

Peygamber Sevdalıları Platformu, her yıl yüz milyona varan kitaplar, CDler dağıttı

İslam'ın uygulandığı dönmelerde insanların maddi ve manevi olarak refah içerisinde olduğunu söyleyen Gönül, "Bu proje tarihte uygulanabilirliğini kanıtlamıştır. Uygulandığı dönem içerisinde insanlar maddi olarak da, manevi olarak da refah içerisindeydi. İnsanlar o dönem içerisinde stresten ve bildiğimiz dönemin hastalıklarından, psikolojik hastalıklardan ve benzeri herhangi bir hastalıktan dolayı doktora koşmuyordu, yorgunum, bitkinim diyemiyordu. İnsanlar Ömer Bin Abdulaziz döneminde, zekâtını verecek birisini bulamıyordu. Bu İslam`ın sayesindeydi ve insanlar o dönemde sadece Allah için mücadele etmenin derdindeydiler, başka bir dertte değillerdi. Onun içindir ki 2009 yılında kurulmuş olan Peygamber Sevdalıları Platformu o günden buyana elimizin altında ki Nebevi projenin kıymetini insanlara, insanlığa hatırlatmak adına bu tip etkinlikler düzenledi. Nitekim her yıl binlerce yüz binlerce milyona varan kitaplar, CDler toplumda neşvu nema buldu." ifadelerini kullandı.  

"Siyer insanlığı vahye uydurma projesidir"

Müslümanlarının ailelerinin Peygamberin ailesi gibi olması gerektiğine vurgu yapan Gönül, son olarak şunları kaydetti: "Biz Müslüman olarak büyük şeylere talip isek, büyük davalara talip isek, bunun uygulanabilir olduğunu kendi ailemizde göstermeliyiz. Yani ailemiz Peygamberin ailesi gibi olmalı ki, ailemizden 'Peygamberin kokusunu alıyorum' diyebilmeliyiz. Çocuklarım ile namaz kılabiliyorum. Eşimle aynı anlayıştayız ve ailemizden İslam`ın kokusu geliyor. Bulunduğumuz binayı etkileye biliyoruz. Bulunduğumuz sokağı etkileye biliyoruz. Çünkü Peygamberin de önce eşi iman etti. Sonra da dalga dalga yayıldı. Öyleyse arkadaşlar şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Siyer nedir? Siyer insanlığı vahye uydurma projesidir."

Pendik İlahi Grubu'nun okuduğu ilahi ve ezgilerin ardından, Küçük Zeyd ve Yuşa Hz. Muhammed'in özlemini anlatan, Yağmur isimli duygu yüklü şiiri okudular.

Ödül töreni dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından, Mahfuz Kadinan`ın okuduğu dua ile sona erdi. (M.Tahir Özsoy-İLKHA) 
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir