• DOLAR 32.85
  • EURO 35.173
  • ALTIN 2447.119
  • ...
Özgür Gündem Gazetesi Gaziantep'te lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Koordinatörlüğü tarafından yapılan kitlesel basın açıklamasıyla PKK’nin yayın organı Özgür Gündem Gazetesi'nin Hz. Muhammed’in Hadis-i Şerifi üzerinden hakareti kitlesel basın açıklamasıyla telin edildi.

PKK’nin yayın organı Özgür Gündem Gazetesi'nin, ifade özgürlüğü adı altında ’Cennet Annelerin Ayağı Altındadır’ hadisi üzerinden Peygamber Efendimize ve İslam’a hakaret dolu çirkin karikatür çizmesi, Gaziantep’te Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Koordinatörlüğü tarafından yapılan kitlesel açıklamasıyla lanetlendi.

Birçok Sivil Toplum Kuruluşunun da destek verdiği kitlesel basın açıklaması için Gaziantepliler Hüseyin Paşa Cami’de bir araya geldi. Kılınan Cuma Namazı'nın ardından grup kortej şeklinde Balıklı Parkı'na doğru yürüdü. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklamasında sık sık tekbirler ve İslam düşmanları aleyhinde sloganlar atıldı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Koordinatörlüğü adına basın açıklamasını Nizip İhsan-Der Başkan Yardımcısı Mehmet Faik Doğan okudu.

Doğan, “Burada toplanmamızın sebebi, geçtiğimiz günlerde PKK yandaşı Özgür Gündem olarak bilinen gazetede ‘Cennet kadının ayakları altındadır!’ başlığıyla bir karikatür yayınlayarak Peygamber Efendimizin hadisi ile alçakça dalga geçmiş olmasıdır.” Dedi

Hz. Muhammed'in Peygamber olarak gönderilmesi herkesin kurtuluş vesile olduğunu söyleyen Doğan, “Diri diri toprağa gömülen kızlar kurtuldu. Fırsatçı ve zalimler tahtından olup, mazlumlar yeniden hayat buldu. Peygamber efendimiz bu misyon ile yeryüzüne bir müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilmiştir. Tarih boyunca çeşitli şekillerde hakaretler ve saldırılar yapılmaya çalışılmıştır. Kimi zaman verilen tepkileri bahane edip İslam’a toplu bir saldırı başlatılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Özgür Gündem Gazetesi'nin Hz Muhammed'e cahilce hakaretler ettiğini belirten Doğan, "Bu gazetenin Peygamber Efendimize yapılan hakaret içerikli karikatürleri yayınlaması PKK yandaşı Özgür Gündem Gazetesi'nin Peygamber Efendimize olan düşmanlığını kabul edilebilir bir durum değildir." diyerek tepki gösterdi.

"Müslümanları terörist olarak nitelendiren herkes ırkçı emperyalizmin ve Siyonizm’in taşeronluğunu yapmaktadır"

Doğan, “Bu coğrafyada yaşayan, bir de kendilerinin özgürlükçü, antiemperyalist, antikapitalist olduklarını ifade eden kalem sahiplerinin, köşe yazarlarının, fikir adamlarının olup bitenden ötürü İslam’a saldırmaları nerede durduklarının en açık göstergesidir. Irak’ta, Suriye’de, Libya’da, Afganistan’da, Pakistan’da, Filistin’de yaşanan işgalleri görmezden gelip Müslümanları terörist olarak nitelendiren herkes ırkçı emperyalizmin ve Siyonizm’in taşeronluğunu yapmaktadır.” şeklinde konuştu.

"Mukaddesatlarımızın da yasal güvence altına alınmalı"

"Bizim Özgür Gündem Gazetesi'nin çizgisini tasvip etmemiz de, efendimize ve İslam’a yönelik çirkin yaklaşımlarını düşünce özgürlüğü olarak değerlendirmemiz mümkün değildir" diyen Doğan açıklamasını şöyle sürdürüdü:

"Her zaman ve her mekânda Efendimize (s.a.v) ve İslam’a yapılan çirkin saldırıları en ağır şekilde eleştirmeye ve bunu en hafif tabirle 'haddini bilmeme' olarak nitelendirmeye devam edeceğiz. Bu tavırdan geri adım atmamız ve yapılan edepsizliği hoşgörü kapsamına almamız söz konusu bile olamaz. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak buradan hükümet yetkililerine sesleniyoruz. İslam’a ve mukaddesatlarına yapılan saldırılara artık dur denilmeli. Bu tür davranışlarda bulunanlara ağır cezalar verilmelidir. Birçok şey yasalarla koruma altına alınmışken uğruna canlarımızı feda ettiğimiz dinimiz ve mukaddesatlarımızın da yasal güvence altına alınmalı ve bunlara saldırı yapan kurum ve şahıslara karşı ağır yaptırımlara gidilmelidir."

"Allah Resulü ’nü savunmalıyız ve savunacağız"

İslam’la yoğrulmuş bu topraklarda böyle bir hakarettin Müslümanların inancı ile alay etmek olduğunu söyleyen Doğan, “Dün Allah’ın Resul'ünü savunan sahabeler gibi bizler de bugün burada yapılan her türlü saldırıya karşı ne pahasına olursa olsun Allah Resulü ’nü savunmalıyız ve savunacağız. Biz burada efendimize karşı yapılan menfur tutumu sergileyenlere sesleniyoruz, Ey gafiller eğer siz şahsımıza dil uzatsanız bunu af edebiliriz. Ama Allah Resulü ’ne yapacağınız saldırıları asla kabul etmeyeceğiz. Tüm İslam düşmanlarının bilmesi gerekir ki İslam’la yoğrulmuş bu topraklarda böyle bir rezilliğe yeltenmek alçak bir şekilde inancımızla alay etmektir.” diye konuştu.

Doğan son olarak, “Buradan tüm Siyasi Partilere, Sivil Toplum Kuruluşlarına, Kanaat önderlerine ve tüm Müslümanlara çağrımız şudur ki; Fransa’daki Charlie Hebdolara gösterdiğiniz tepkinin aynısını yerli işbirlikçilerine de göstermeliyiz.” çağrısında bulundu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 











Bu haberler de ilginizi çekebilir