• DOLAR 32.569
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2437.059
  • ...
`İslam düşmanları siyonizmi güven altına almayı hedefliyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugün Suriye`de, Irak`ta ve diğer İslam coğrafyalarında yaşanan sorunların bir günde gelişi güzel ve kendiliğinden ortaya çıkan sorunlar olmadığını vurgulayan Uluslararası Âlimler Birliği Derneği Genel Başkanı Abdulvahhab Ekinci, İslam düşmanlarının Ortadoğu`da siyonizmi güven altına almayı hedeflediklerine dikkat çekti.  

Türkiye ve İslam coğrafyalarında yaşanan gelişmelerin belli bir projenin yansıması olduğuna dikkat çeken Abdulvahhab Ekinci, buna karşılık Müslümanların bugün yaşananlardan ders çıkarması ve özellikle İslam birliği, ümmet birliğini öncelemesi gerektiğini söyledi.  

ABD ve Rusya`nın Suriye yönelik politikalarının İslam coğrafyasını dizayn edip yeni sınırlar çizmek isteyen emperyalistlerin gerçek yüzünü ortaya koyduğunu belirten Ekinci, "Suriye`de, Irak`ta ve diğer İslam coğrafyalarında yaşadığımız bu sorunlar gelişi güzel ve kendiliğinden bir günde ortaya çıkan sorunlar değildir. Bu projeler yıllar önce planlandı ve bugün de bu barbarlıklar peyderpey uygulanıyor." dedi.

"Bu durumdan kurtulmak için öncelikle bu duruma nasıl geldik sorusunu cevaplamamız gerekir"

Yıllar önce hazırlanan projelerin bugün İslam coğrafyalarında uygulandığını belirten Ekinci, sözlerine şöyle devam etti: "Çarşıda, pazarda ve sokakta gezen tüm vatandaşlarımız, bütün insanlar bunu biliyor. Dün herkes tarafından bilinmiyordu. Ancak öyle bir musibet, öyle bir barbarlık İslam ümmetinde artık fiili olarak yaşanıyor ki, tüm Müslümanlar bu durumun farkındadır. Bizlerin, bu durumdan kurtulmak için öncelikle bu duruma nasıl geldik sorusunu cevaplamamız gerekir. Bu soruyu cevaplamadan, kurtuluş yolunu bulmak veya kurtulmak mümkün değildir."  

"Hedef, parçalanan İslam ümmetini ikinci bir kere daha parçalamaktır"

Ekinci, emperyalistler tarafından parçalanan İslam ümmetinin ikinci bir kere daha parçalanmaya çalışıldığına vurgu yaparak şunları ifade etti:

"Bu yaşadıklarımız belli projenin yansımasıdır. Bu projenin en önemli hedeflerinden birisi de parçalanan İslam ümmetini ikinci bir kere daha parçalamaktır. ABD eski hariciye bakanı bir konuşmasında 22 ülkenin yeniden şekilleneceğini söylüyor. Peki, bu 22 ülke nereden çıkacak? Bu 22 ülke ancak parçalanan ümmet coğrafyasından çıkacak. Bugün ne yazık ki kendi emelleri için özellikle siyonizmin daha fazla güvenli hale getirmek için Suriye`de 500 bini aşkın insan öldürüldü. Milyonlarca insan dağıldı. Irkçı emperyalizm ve bunun silahşorlüğünü yapan ABD ve Rusya bugün Suriye`yi üç parçaya bölme gibi bir ittifakları var. Irak`ta da aynı şekilde 3 tane devlet çıkarma niyetleri var."

"Türkiye en önemli hedeflerden biridir"

Uluslararası emperyal güçlerin hedefleri arasında Türkiye`nin de olduğunu belirten Ekinci, bölgede yaşanan olayların bunun bir yansıması olduğunun altını çizerek, "Aslında Türkiye de en önemli hedeflerden biridir. Yaşadığımız son zamanlardaki sıkıntılar, terör olayları, aslında Türkiye`nin de yakın gelecekte aynen diğer ülkelerde yapılanlar gibi bir planla karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Tabi yapabilecekleri anlamında söylemiyorum. Çünkü bir şeyler hedefleyenler her zaman istediklerini yapamazlar. İnşallah böyle bir şey ile karşılaşmayız. Allah onlara bu fırsatı vermesin." dedi.

"Bizim dinimizde insanlar arasına sınır koymak zaten caiz değildir"

Müslümanların bugün yaşananlardan çıkartması gereken derslerin olduğuna vurgu yapan Ekinci, "İslam birliği ve ümmet birliği üzerinde durmak gerekir. AB`yi hep söylüyoruz. Avrupa Birliği ülkeleri daha düne kadar kendi aralarında milyonlarca insanı katlederken, bakıyorsunuz bugün bir birlik kurabilmişler. Kendi aralarında bulunan hudutları ve sınırları kâğıt üzerinde nerede ise hükümsüz hale getirecek bir ortak noktada buluşmuşlar. Bunlar kendi savunma gücünü birleştirdiler. Para birimini ve ekonomilerini birleştirdiler. Oysa Müslüman`ın zaten herkesten önce yapması gereken budur. Bizim dinimizde insanlar arasına sınır koymak zaten caiz değildir. Müslümanların parçalanması bizim dinimiz ile bağdaşmadığı gibi bizim dinimizin gereği ümmetin birliğini sağlayan adımlar atmaktır." ifadelerini kullandı.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)



 

Bu haberler de ilginizi çekebilir