• DOLAR 32.579
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2460.243
  • ...
Şehitler yâd edilmeye devam ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehitler Kervanı Platformu ve İzmit Umut-Der tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Şehitlerini anma etkinliği' düzenledi.

Şehitler Kervanı Platformu ve İzmit Umut-Der tarafından ortaklaşa düzenlenen İslam şehitlerini anma etkinliği, İzmit Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Etkinliğe HÜDA PAR Kocaeli İl Başkanı Davut Taştekin, STK temsilcileri ve çok sayıda Kocaelililer katıldı.

Günay İşeri'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Gurup İkra`nın okuduğu ilahilerle devam etti. Programa konuşmacı olarak katılan Mahmut Aytekin şehit ve şahadet hakkında konuşma yaparak, İslam'da şehit ve şehadettin çok önemli olduğunu söyledi.

Kulluk görevlerini en iyi yapanların şehitler olduğunu belirten Aytekin, şehit olmak için şehit gibi yaşamak gerektiğini söyledi. Aytekin, "Allah, kendine en iyi şekilde kulluk yapan ve bu uğurda canından vazgeçebilen yiğitleri daima var etmiştir. Bu insanlar her devir de yaşamıştır, günümüzde de bunun örneklerine şahit oluyoruz, işte bunlar şehitlerdir." dedi.

Program İzmit Umut-Der Başkanı İzzet Kazak`ın teşekkür konuşmasının ardından Günay İşeri'nin okuduğu dua ile son buldu. (İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir