• DOLAR 32.563
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2446.624
  • ...
Almanlar mülteci yurdu yangınını alkışladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya'nın doğusundaki Saksonya Eyaletine bağlı Bautzen şehrinde inşaatı yeni tamamlanmış bir mülteci yurdu kundaklandı. Yangın sırasında yurt önüne toplanan ırkçılar, alkışlayarak tezahuratta bulundular ve itfaiyenin yangını söndürmesini engellediler.

Saksonya Polis Teşkilatı 'Aşırılıkla Operatif Mücadele Merkezi' OAZ Başkanı Bernd Merbitz, mülteci yurdu olarak planlanan binanın kundaklama sonucu yakıldığını tahmin ettiklerini ve bu yönde inceleme başlattıklarını bildirdi.

Yangında binanın çatısı tamamen yandı. Daha önce otel olarak kullanılan binaya yaklaşık 300 mültecinin yerleştirilmesi planlanmıştı. Polis, yangın sırasında çevrede oturanlar ve sarhoşlardan oluşan bir kalabalığın, yangından dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren, aşağılayıcı sözler sarfettiklerini bildirdi.

'Dresdner Morgenpost' isimli gazetenin konuyla ilgili haberinde kalabalık arasında çocukların da bulunduğu kaydedildi. Yangını söndürmek için olay mahalline gelen 70 kadar itfaiyeci, burada bulunan kalabalık tarafından engellendi. Bu nedenle polis, 3 kişiyi buradan uzaklaştırdı. Gitmek istemeyen iki kişiyi gözaltına aldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir