• DOLAR 32.472
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2436.423
  • ...
Hamburg`da `Kardeşlik` programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sunuculuğunu Şirin Atlı'nın yaptığı program Muhammed Edip tarafından okunun Kur'anı Kerim tilaveti ile başladı, Vuslat İlahi Gurubunun seslendirdiği birbirinde güzel ilahi ve ezgilerle devam etti.

"Kardeşlik büyük bir sorumluluktur"

Günün önemine binaen bir konuşma yapan Avrupa Alimler Birliği Başkanı Molla Abdulkadir Aydin, "Kardeşlik kutlu ve güçlü bir bağ olduğu kadar büyük bir sorumluluktur. Aynı dine mensup insanların adedince büyüyen bir sorumluluktur. Kardeşler arasındaki ilişkilerin nasıl olması gerektiği  konusunda hem Kur'ân-ı Kerîm'de hem de Peygamberimizin hadis-i şeriflerinde çok ciddi tavsiye ve uyarılar bulunmaktadır. Bütün bu uyarı ve tavsiyelerin özü aslında "kardeşlik" kelimesi ifade etmektedir. Hz. Peygamber de bu yüzden kardeşler arasındaki her türlü münasebette, Müslüman`a kendi nefsini ölçü almasını söylemiştir. Bir hadisinde Peygamberimiz şöyle buyurmuştur: ‘Hiçbiriniz, kendisi için istediğini din kardeşi için de istemedikçe olgun mü'min olamaz.' Peygamberimiz bu hadis-i şerifi ile din kardeşliği sorumluluğunu bütün boyutlarıyla ortaya koymuştur." ifadelerini kullandı.

İlahi ve ezgilerin bolca seslendirildiği programın ilerleyen bölümünde Tevhid Tiyatro Grubunun sergilendiği farklı skeçler, izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

Vahdet duasının da yapıldığı program toplu olarak kılınan yatsı namazından sonra verilen ikram ile son buldu. (Aydın Kavalcı,Yasin Şekerdağ, Ruhullah Kaya – Hürseda)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir