• DOLAR 32.568
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2445.144
  • ...
Halep tatlılarını Gaziantep'e taşıdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerinde ki iç savaştan kaçarak Türkiye’nin çeşitli illerine sığınan Suriyeliler, yerleştikleri şehirlerde kimileri mesleklerini icra etmeye çalışırken, kimileri de geçimlerini sağlamak için kendi iş yerlerini kuruyor.

Yaklaşık 3 yıl önce Suriye’nin Halep kentinden ailesi ile birlikte Gaziantep’e yerleşen Suriyeli Baklavacı ustası Ebubekir Halebi, kardeşleri ile birlikte yaptıkları çeşit çeşit Halep’e özgü olan baklava ve tatlıları Gazianteplilerin beğenisine sunuyor.

Baklavası ile tanınan ve baklavası meşhur olan Gaziantep’i Halep baklavası ve tatlıları ile tanıştırdıklarını belirten Halebi, burada 4 tane şube açtıklarını Gazianteplilerin Halep’e özgü olan baklava ve tatlıları beğendiklerini söyledi.

Gaziantep’e ilk geldiklerinde bir müddet savaş biter umudu ile farklı işlerde çalıştıklarını ancak savaşın uzun sürmesinin ardından kendi işyerlerini açma kararı aldıklarını belirten Halebi, Suriye’de kardeşleri ile birlikte tatlıcılık yaptıklarını buraya geldikten sonra da tekrar mesleklerine devam ettiklerini belirtti.

“Gaziantepliler tatlılarımıza büyük bir ilgi gösteriyor”

Geçimini sağlayarak kendi ayakları üzerinde durmaya çalıştığını ifade eden Halebi, açtıkları iş yerlerinde Halep’e ait tatlı çeşitlerinin kısa sürede Gaziantepliler tarafından ilgi görmeye başladığını belirterek, “Biz Halep’te yapmış olduğumuz tatlıları burada da yapmaya başladık. Suriyelilerle birlikte Gazianteplilerde tatlılarımıza büyük bir ilgi gösteriyor.” dedi.

2 yıl önce Gaziantep’in merkezinde açtıkları işyerinde yaptıkları Halep tatlılarının yoğun ilgi görmesi üzerine kentin farklı noktalarına 3 işyeri daha açtıklarını belirten Halebi, “Suriye’deki savaştan kaçıp Gaziantep’e geldik. Burada bir müddet farklı işlerde çalıştık. Fakat istedik ki, kendi lezzetlerimizi tanıtmak için ve hem de geçimimizi sağlamak için açtığımız işyerleri ile mesleğimizi sürdürmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Halep yöresi tatlılarına vatandaşların büyük bir rağbet gösterdiğini belirten Halebi, “Burada Halep yöresine ait mahsus tatlılar bulunuyor. Gaziantep baklavası ile meşhur olan bir şehir. Fakat buna rağmen tatlı çeşitlerimize olan ilgi bizi sevindiriyor.” şeklinde konuştu.

Gazianteplilere teşekkür eden Halebi, aynı zamanda açtıkları bir işyerinde de Halep’e özgü yemek çeşitlerinin bulunduğu bir işyerlerinin de olduğunu sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 















Bu haberler de ilginizi çekebilir