• DOLAR 32.434
  • EURO 34.678
  • ALTIN 2380.7
  • ...
Halktan nergis çiçeklerine rağbet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt’in Botan Çayı çevresindeki yüksek dağlarda yetişen nergis çiçekleri, baharın müjdeleyicisi olarak biliniyor. Hoş kokulu nergis çiçeği, yüksek dağlardan getirilerek kent merkezinde demeti, kalitesine göre 3 ila 20 TL arasında satışa sunuluyor.

Topladığı nergis çiçeklerini motosikletinin yan sepetine koyup kent merkezinin en işlek caddesi olan Güres Caddesi’nde satan Ahmet Tekin, nergis çiçeklerin bu yıl erken açtığını söyledi. Tekin, “Nergis çiçekleri Botan çayın çevresi ve yüksek dağlarda yetişiyor. Bu sene baharın müjdesi nergis çiçeği erken yetişti.” dedi.

Kokusu ve görüntüsünü cazibesi nedeniyle halkın nergis çiçeğine büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Tekin, “Nergis çiçeğinin güzel bir kokusu olduğu için halkın rağbeti oldukça yüksek. Özelikle nergis çiçeklerini Güçlükonak (Xérse) dağlarından getiriyoruz. Demet haline getirdiğimiz nergis çiçeklerini, kalitesine göre fiyatları 2 ile 20 lira arasında satıyoruz.” şeklinde konuştu.

Nergis çiçeğinin faydaları

Nergis koklamak geniz tıkanıklığını açar, Cüzam ve abraş hastalıklarına karşı faydalıdır. Nergisin öğütülmüş kökü, sinirlere kadar ulaşmış olan yaraları iyileştirir. Kaynatılıp suyu içildiği veya haşlanarak yenildiği zaman kusmayı tahrik eder, midenin dibindeki rutubeti çeker, Soğuktan meydana gelen nezleye karşı faydalıdır. (Muhammed Dayan- İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir