• DOLAR 32.56
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2442.252
  • ...
Hastaya Yapılan İğne Kalçasında Kırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Bağırsak kanseri ve 1 böbreği alınan 17 yaşındaki Zehra Gündüz, rahatsızlandığı için babası Hüseyin Gündüz tarafından Hani İlçe Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı. Muayenesi yapılan genç kıza ağrı kesici iğne vurulması için müşahede altına alındı. Hastanede yapılan iğne genç kızın kalçasında kırıldı. Hasta yakınlarının tepkisi üzerine hastaya müdahale eden acil doktoru, kırılan iğnenin hemşirenin hatası değil, enjeksiyon hatası olduğunu ileri sürdü.

Ancak daha sonra aynı hemşire tarafından hastanın koluna takılmak istenilen kelebeğin de kırılması hasta yakınlarını çileden çıkardı.

Duruma tepki gösteren hastanın babası Hüseyin Gündüz, kızını alarak Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine kaldırdı. Hasta yapılan ilk müdahalenin ardından yoğun bakıma sevk edilerek tedavi altına alındı. Hasta babası Hüseyin Gündüz, Hani İlçe Devlet Hastanesi`nde görevli hemşirenin işi bilmediği ve hakkında şikâyetçi olduğunu söyledi.

Baba Gündüz, "Kızımı rahatsızlığı nedeniyle götürdüğüm ilçe hastanesindeki hemşireden şikâyetçiyim. Hemşire, `yinemi siz geldiniz` diyerek azarladı. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Kızımın kalçasına yaptığı iğne kırıldı. Daha sonra koluna takmak istediği kelebek yine kırıldı. Kızımı ilçeden getirip Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde tedavi altına aldık. Yapılan ilk müdahalenin ardından kızım ameliyata alındı" dedi.

M. Salih Keskin - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir