• DOLAR 32.239
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2461.51
  • ...
SON DAKİKA
İHO-Ebrar`ın Yardımları Van`a Ulaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van da yaşanan 7.2 ile 5.6 şiddetindeki depremler sonrası yardımlar sürüyor.Rahmeteli Gıda Bankası Derneği aracılığıyla yardımlarını yapan birçok kuruluşa bir yenisi daha eklendi.Merkezi Hollanda da bulunan Uluslararası Yardım Kuruluşu İho-Ebrar ile merkezi Diyarbakır olan Umut-Der Gıda Bankasını Van da bulunan mağdur vatandaşlara yardımda bulundu. Yardım kuruluşları 500 koli gıda ve giyim ile ısınma maddeleri Vanlı depremzedelere yardımda bulundu.

Konu hakkında basın açıklamasında bulunan Rahmeteli Gıda Bankası Derneği Başkan Yardımcısı Memduh Sönmez, gelen yardım kuruluşlarının kendilerini seçmelerini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

"Şuana Kadar Binlerce Aileye Yardımda Bulunduk"
Şuana dek binlerce aileye gittiklerini vurgulayan Sönmez "Van da kurulduğumuzdan bu yana binlerce aileye her türlü yardımda bulunduk.Vatandaşın gıda,giyim,barınma,ısınma ve benzeri gibi birçok ihtiyaçlarına cevap verdik.Tabi bunları yaparken de formlarla tespit etmeye özen gösteriyoruz" dedi.

"Daha Fazla Vatandaşa Gideceğiz "
Sadece merkezde bulunan mahallerle sınırlı kalmadıklarını belirten Sönmez "Yardımlarımızı şuana dek köylere de yaptık. Köylerde bulunan yüzlerce aileye burada yardımda bulunduk. Yaptığımız çalışmalarla birlikte bize destek olan İho-Ebrar gibi yardım kuruluşlarının bize destek vermeleriyle daha fazla vatandaşa gitme imkanımız olacak.Bize başvuruda bulunan vatandaşların sayısı her geçen gün artıyor.Bu da bizi memnun ediyor" diye belirtti.

Getirdikleriyle Vatandaş Güzel Bir Şekilde İstifade Edecek
Yardım kuruluşların kendileriyle birlikte getirdikleri paketler vatandaşın ihtiyacına cevap vereceğini vurgulayan Sönmez "Gelen paketler içerisinde pirinç, bulgur, fasulye, mercimek, şeker, makarna, yağ, helva, zeytin ve şeker bulunuyor. Bunlar vatandaşın en temel ihtiyaçları.İnanıyorum ki bu yardımlarla birlikte binlerce aileye daha ulaşacağız" dedi.

 

http://www.dogruhaber.com.tr/upload/image/2011/12/25/IHO-Ebrarin-Yardimlari-Vana-Ulasti_1324840652.jpg

http://www.dogruhaber.com.tr/upload/image/2011/12/25/IHO-Ebrarin-Yardimlari-Vana-Ulasti_1324840736.jpg

 

Burhan Teke-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir