• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Suriye ile yaşanabilecek savaş Ortadoğu`yu ateşe boğar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ve Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Partisinin il başkanlığında basın mensuplarına açıklama yapan Bozan, Türkiye ile Suriye arasındaki mevcut durumla ilgili konuştu.

Suriye ile olası bir savaşı ‘akıl tutulması` olarak nitelendiren Bozan, Türkiye`nin küresel Emperyalizmin tetikçisi olmaması gerektiğini belirtti.

Ülkedeki en önemli sorunlardan birinin de muhalefet partilerinin içine düştüğü trajik durum olduğunu dile getiren Bozan, “Gelinen nokta zaten bu iktidarın dış politikadaki yetersizliğinin, basiretsizliğinin ve ferasetsizliğinin bir sonucudur. Maalesef, bölgesel aktör olma sevdasıyla çıktığı yolda bugün sadece bir figüran olarak kalmıştır. Türkiye`nin en önemli sorunlarından biri de Meclis`teki muhalefetin yetersiz oluşu ve içine düştükleri trajik durumdur. Ne yazık ki, ülke savaşa sokulurken ve ülke elden gidiyorken kimi post, kimi de poster peşinde gidiyor.” dedi.

Türkiye ile Suriye arasında yaşanabilecek bir savaşın, Ortadoğu`yu ateşe boğacağını vurgulayan Bozan, acilen İslam ülkeleri ile ilişkilerin güçlendirilmesi ve sağlıklı bir müzakere ortamının oluşturulması gerektiğine dikkat çekti.

“Suriye`ye 15 dakikada girebilirsiniz ama 15 yılda çıkamazsınız”

“Suriye`ye 15 dakikada girebilirsiniz ama 15 yılda çıkamazsınız” diyen Bozan, “Çıktığınızda da kolunuz ve kanadınız kırılmış olarak çıkarsınız. Türkiye`nin savaş için değil, barış için çaba sarf etmesi gerekir. Çözüm önerilerimiz, acilen İslam ülkeleri ile ilişkilerin güçlendirilmesi ve sağlıklı bir müzakere ortamının oluşturulması için çalışılmalı, D8 aktif hale getirilmelidir. Tarafsız bir İslam ülkesinde, geniş katılımlı bir Suriye Barış Konferansı tertip edilmeli, bu konferansa sadece İslam ülkeleri katılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Bozan, Saadet Partisi olarak İslam Birliği`nde ısrar ettiklerini sözlerine ekledi. (Hamza Adiyaman-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir