• DOLAR 32.598
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2509.425
  • ...
Veliler `Seçmeli Ders` konusunda uyarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Önder İmam Hatipliler Derneği (SİMYA-DER) Memur-Sen il binasında sivil toplum örgütleri temsilcileriyle bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

SİMYA-DER, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının ikinci döneminde 4`üncü ve 8`inci sınıfta eğitim gören çocuklar ve velilerin Temel Dini Bilgiler, Hz. Muhammed'in Hayatı, Kur'an-ı Kerim ve Arapça derslerini tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Doğru birey yetiştirmenin küçük yaşlarda verilen eğitimle olabileceğini belirten SİMYA-DER Başkanı Necmettin Çiçek, Seçmeli Ders tercihleri yapma konusunda velilere tavsiyelerde bulundu.

Orta öğretimde eğitim gören öğrencilerin bu dersleri tercih etmesi gerektiğini belirten Çiçek, “Ahlaklı bir toplumun yolu ahlaklı bireylerden geçer. Ahlak eğitimi ise Kur`an-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatından örneklerin etkili ve cazip bir biçimde teşvik edilmesiyle mümkündür. Öğrencilerimizin en temel ibadet olan namazı kılabilmeleri ve örnek insan Peygamberimiz Hz. Muhammed`in (sav) hayatını öğrenerek O'nu daha iyi tanımaları ancak küçük yaşlarda alınan eğitimle gerçekleşecektir.” dedi.

Çiçek, Öğrenciler tarafından seçmeli olarak alınan bu dersler, onların İslami konularda daha etkin bir bilgi birikimine sahip olmalarına, dini sadece akademik ve teorik bir ders olarak değil, bizzat hayatın içinde yaşanması gereken bir değer olarak anlamalarına katkı sağlayacağını ifade etti.

Doğru birey yetiştirmenin doğru din eğitiminden geçtiğini belirten Çiçek, “Hayatın her alanında tehlikelerle karşılaşan çocuklarımız, kendi doğrularını ve fikir yapılarını oluştururken sağlıklı bir din ve ahlak eğitimine de ihtiyaç duymaktadırlar. Doğdukları andan itibaren bütün ihtiyaçları ebeveynleri tarafından giderilen evlatlarımızın eğitim ihtiyacı da yine velileri tarafından karşılanmalıdır. Kötü alışkanlıklar, bağımlılıklar, zararlı arkadaşlar gibi faktörlerle çevrelenmiş bir sosyal yapıda ayakları yere sağlam basan ve doğru ile yanlışı ayırt edebilen bireyler yetiştirmenin en önemli dayanaklarından biri de hiç şüphesiz doğru din eğitimidir.” ifadelerini kullandı.

Son olarak velilere önemli bir çağrıda bulunan Çiçek, “Temel Dini Bilgiler, Hz. Muhammed'in Hayatı, Kur'an-ı Kerim ve Arapça derslerini seçmekle sadece bir ders seçmiş olmuyorsunuz; aynı zamanda çocuklarımızın ve milletimizin geleceğini de seçmiş oluyorsunuz. Seçmeli derslere bu hassasiyetle bakmanızı rica ediyoruz. Unutmayalım ki, geleceğin inşası gençliğin ihyasıyla mümkündür.” şeklinde konuştu. (Muhammed Dayan İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir