• DOLAR 32.266
  • EURO 34.702
  • ALTIN 2405.024
  • ...
Umut Kapısı`nın Van`a Yardımları Sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - 23 Ekim`de Van`da meydana gelen depremin ardından yardım seferberliği başlatan Diyarbakır Umut Kapısı Derneği`nin depremzede Van halkına yardım etmeye devam ediyor. Daha önce TIR ve kamyonlarla giyecek, içecek, yiyecek, halı, battaniye, katalitik soba, çocuk bezi, temizlik malzemesi ve çadır gönderen Diyarbakır Umut Kapısı Derneği, şimdi de hazır gıda kolileri, elbise, mercimek, şeker ve 15 teneke peynir gönderdi.

Yapılan yardımlarla ilgili İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Diyarbakır Umut Kapısı Derneği yetkilisi Sıddık Furkan, depremin üzerinden aylar geçmesine rağmen depremzedeleri unutmadıklarını ve deprem bölgesine yardım malzemeleri göndermeye devam ettiklerini ifade etti.

Dalgın, "Daha önce TIR ve kamyonlarla giyecek, içecek, yiyecek, halı, battaniye, katalitik soba, çocuk bezi, temizlik malzemesi ve çadır göndermiştik. Şimdi ise 100 koli gıda paketi, elbise, mercimek, şeker ve 15 teneke peynir gönderdik. Bizler yardımlarımızı Van`da bulunan Rahmet Eli Gıda Bankasına teslim ediyoruz, onlarda yardıma muhtaç depremzedelere ulaştırıyorlar. Bizler Diyarbakır Umut Kapısı Derneği olarak İmkânlarımız nispetinde gerekli tüm yardımı yapıyoruz, ancak yine de yetersiz kalabiliyor. Van`daki kriz masasında aldığımız bilgilere daha çok gıda malzemesine ihtiyaç var. Gıda yardımı yapmak isteyen vatandaşlarımızın bizim ile irtibata geçmesi gerekiyor. Gıda yardımı konusunda duyarlı halkımızdan destek bekliyoruz" dedi.

M. Salih Keskin - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir