• DOLAR 32.33
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2302.204
  • ...
Van Rahmeteli Yardımlara Aracı Oluyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN-Van`da yaşanan 7,2 ile 5,6 şiddetindeki depremler nedeniyle mağdur olan vatandaşlara yönelik yardımlar sürüyor. Türkiye`nin dört bir yanından resmi kurum ve kuruluşların yaptığı yardımların yanında, vatandaşların yaptığı yardımlar da devam ediyor. Depremzedelere bir yardım da Erzincanlı duyarlı vatandaşlardan geldi. Yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmada Rahmeteli Gıda Bankası Derneği, aracı olacak.

Çalışmalarını Adil ve Bir O Kadarda Düzenli Bir Şekilde Yapıyorlar
Yardımlarını Rahmeteli Gıda Bankası Derneği`ne devreden Erzincanlı hayırsever vatandaşlar, bu şekilde yardımlarının güvenilir bir şekilde yapılacağına inandıklarını belirtiler. Yaklaşık olarak 100 gıda paketi yardımında bulunan Erzincanlı hayırseverler, Rahmeteli Gıda Bankası Derneği`nin yardımlarını yakında takip ettik. Çalışmalarını adil ve bir o kadarda düzenli bir şekilde yapıyorlar. Bunun için kendimizle birlikte getirdiğimiz yardımların Rahmeteli Gıda Bankası Derneği aracılığıyla dağıtılmasını uygun gördük ifadelerinde bulundular.

Bu Acıyı Bizde Yaşadık
Erzincanlı yardım gönüllülerinden Mesut Gözlü, yaşanan depremlerden Erzincan`ın da büyük acılar yaşadığına dikkat çekerek, "Yaşananlar bir hayli vatandaşı mağdur etmiş. Mağdur olmuş vatandaşın yanında yer almayı, onların yaralarına ilaç olmayı kendimize bir borç bildik. Kimse kendi yanında bulunan mağdur olmuş bir insanı ya da insanları yalnız bırakma gibi bir davranışta bulunmamalı. Bunlar elbet bir gün bizim de başımıza gelir. Çünkü bu acıyı biz de yaşadık. Onların sorunlarının neler olduğunu, neler çektiklerini en iyi yaşayanlar bilir." şeklinde konuştu.

Bizlere Karşı Yardımlarını Esirgemediler
Rahmeteli Gıda Bankası Derneği aracılığıyla yardımlarını yapmak istediklerini belirten Mesut Gözlü, "Erzincan`dayken yardımlarımızı nasıl yapalım diyorduk. Bu şekilde yardımlarımızı yaparken bizlere yardımcı olacak insanlar aradık. Van Rahmeteli Gıda Bankası Derneği`nin çalışmalarını yerinde gördük. Çalışmalarını formlarla ve belirli tespitler aracılığıyla yapıyorlar. Bizlere karşı yardımlarını esirgemediler. Yanımızda getirdiğimiz paketleri Rahmeteli Gıda Bankası Derneği tarafından dağıtılmasını istedik." ifadelerini kullandı.

Depremzedeler Kendilerini Yalnız Hissetmesinler
Yaşanan acıları dindirmek için çaba göstereceklerini söyleyen Mesut Gözlü, "Düşen bir insanın durumunu, sıkıntılarını, çektiklerini en iyi o durumu yaşayanlar anlar. Yıllar önce böyle bir felaketi bizler de yaşadık. Onun için mağdur olmuş Vanlı kardeşlerimizin acılarını çok iyi anlıyoruz. Ama bunu unutmasınlar ki her zaman onların yanında yer alacağız. Onların bu sorunları bizim de sorunumuzdur. Kendilerini yalnız hissetmesinler" dedi.

Burhan Teke-İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir