• DOLAR 32.222
  • EURO 34.725
  • ALTIN 2450.017
  • ...
Depremzedelere Kardeş Aile Desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Sarıçam Müftülüğü tarafından başlatılan "Kardeş Aile" kampanyası çerçevesinde 17 ailenin kardeş ailelerini belirlemek amacıyla Suluca Beldesi Hacı Hüseyin Uluç Kız Kuran Kursu bahçesinde kardeşlik yemeği programı düzenledi.

Kuranı Kerim tilavetiyle bağlayan etkinlikte konuşan Sarıçam İlçe Müftüsü Murat Demir," Kardeş Aile`` projesi kapsamında Kuran kursu öğreticileri, Din görevlileri ve hayırseverlerin de depremzede ailelerin barınma ihtiyaçlarını karşılamada yardımcı olduklarını, bundan sonrada yardımların süreceğini ifade etti.

Et ve Tırnak Gibiyiz

İslam kardeşliğine vurgu yapan Demir; "Allah`ımız, kitabımız, peygamberimiz, kıblemiz ve dinimiz tektir. Bizlerde bu inanç etrafında tek yürek tek ümmet, tek millet olarak Allah huzurunda kardeş olduk. Bu kardeşliğimizi hiçbir kimsenin bozmaya gücü yetemeyecektir. Zira bizi kardeş yapan Yüce Allah birleşiniz, bölünmeyiniz diye bize emri fermanı vardır. Bu sebeple dünya durdukça birilik ve beraberliğimle de devam edecektir. Anadolu toprakları Müslümanlaşmadan evvel Diyarbakır toprakları yüzlerce peygamber ashabı tarafından Müslümanlaştırılmış, bunun belgesi olarak ta yüzlerce Sahabi Kiram Diyarbakır`ımızın bağrında barındırması da bunun acık belgesidir. Bu bizlerin `et ile tırnak` misali birbirimizden ayrılamayacağımızın göstergesidir" dedi.

Kardeş ailelerin belirlenmesi için kura çekimi sırasında duygulu anlar yaşandı. Kampanya Vatandaşlar tarafından takdirle karşılandığı gözlendi.

Ayhan Kaya - İLKHA
 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30786.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30787.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30788.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30789.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir