• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Konya Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Konya`da yayımlanan bazı gazetelerin bugünkü haber başlıkları şöyle;

Hakimiyet: Rüya Gerçek Oluyor
Konya Ovası Projesi`nin (KOP) en önemli ayaklarından birisi olan Mavi Tünel , 69 saat 1 dakikalık gecikmeyle hayata geçti.

Yeni Meram: Tünelin İki Ucu Birleşti
Konya Ovası Projesi`nin en önemli ayağı olan 17 kilometrelik Mavi Tünel`in iki ucu Bakan Eroğlu`nun katıldığı törenle birleştirildi. Eroğlu `gecikmenin sorumlusu benim, tüm Türkiye`den özür diliyorum` dedi.

Merhaba: Yüz Yıldır Rüyaydı
Osmanlı Devleti zamanında Konya Ovası`nın suyla buluşturulması hedeflendi ancak 100 yıldır yapılamadı. 2007 yılında başlanan çalışmalarla 17 kilometrelik Mavi Tünel delindi ve ovanın yüz yıllık rüyası gerçekleştirildi.

Memleket: Işık Göründü
Konya Ovası Projesi`nin tamamlanmasıyla birlikte 1 milyon 100 bin hektarlık alanda sulu tarımın yapılabileceğini söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr Veysel Eroğlu,` Mavi Tünel sayesinde Konya`nın 50-60 yıllık içme suyu ihtiyacı karşılanacak. Bugün de KOP`un en önemli ayağı olan Mavi Tünel`in iki ucunu birleştiriyoruz` dedi.

Anadolu Manşet: Konya Ovası`na Mavi Tünel Aşısı
Konya Ovası`nı suya kavuşturacak olan Mavi Tünel`in açılışı yapıldı. 17 kilometre uzunluğunda olan ve KOP`un en önemli ayağını oluşturan Mavi Tünel ile Konya Ovası`na 50 milyon metreküp su akıtılacak.

Yeni Konya: Ova Suya Kanacak
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Konya Ovası Projesi(KOP) ninen önemli ayağı olan 17 kilometre uzunluğundaki Mavi Tünel`in İki Ucunun Birleştirilmesi Töreni`ne katıldı.

M.Sait Adiyaman - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir