• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Eski Macaristan Başbakanına Gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Macar parlamentosu etrafında sabah saatlerinde başlayan “abluka”nın amacı, parlamentoda bugün hızlandırılmış bir şekilde oylanacak olan yasalara dikkat çekmekti.

Kısa adı LMP olan “Başka Politika da Mümkündür” partisi milletvekillerinin ve yandaşlarının parlamentonun otomobil girişlerine kendilerini zincirle bağlamaları üzerine polis göstericilere müdahale etti ve zor kullanarak göstericileri polis merkezine götürdü.

Gösteriler devam ederken eski sosyalist başbakanlardan Ferenc Gyurcsány ve sosyalist partili milletvekilleri de gösterilere katıldı.

Polis aynı şekilde zor kullanarak eski başbakanı da gözaltına aldı.

Günün ilerleyen saatlerinde milletvekili dokunulmazlığına sahip olan Gyurcsány ve milletvekilleri serbest bırakıldı, ancak polis göstericilerin bir kısmını göz altında tutmaya devam ediyor.

Göstericiler, içişleri bakanı tarafından, “diğer milletvekillerinin hareket özgürlüğünü kısıtlama” suç fiilini işlemekle suçlanıyorlar.

Muhalefet, halkı bugün akşamüzeri parlamento önünde düzenlenecek olan protesto gösterisine katılmaya çağırdı.

Muhalefet sözcüleri, eğer o saate kadar göstericiler serbest bırakılmazlarsa, mitinge katılanlarla birlikte göstericilerin gözaltında tutulduğu Polis Merkezine yürüyeceklerini açıkladılar.

Muhalefet bugünü Macar demokrasisinin kara günü ilan etti.

TRT
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir